16.09.2013 14:26

Inčukalnā jātnieku sporta sezona noslēdzas ar Briča uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalnā jātnieku sporta sezona noslēdzas ar Briča uzvaru Vladislavs Rutkovskis

Inčukalna "Zustrenēs" aizvadītas vasaras sezonas pēdējās Jauno jātnieku skolas (JJS) rīkotās sacensības šķēršļu pārvarēšanā – JJS turnīra fināls "Zelta rudens 2013".

Galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem pirmo vietu izcīnīja Babītes novada jātnieku sporta kluba "Sport de Lux" pārstāvis Ģirts Bricis ar zirgu Emilia Jolie. Ģ. Bricis uzrādīja arī otro labāko rezultātu ar Jackpot un ceturto ar Edgano van Kadal. Trešajā un piektajā ierindojās Maira Leja no jātnieku sporta kluba "Temperaments" ar zirgiem Anytime Pikabello Z un Parnel Argus.

JJS turnīra kopvērtējumā Ģ. Bricis ar 38 punktiem izcīnīja pirmo vietu un balvā saņēma kruīzu ar "Tallink" un "National Geographic Latvija" žurnālu abonementu.

Tādas pašas balvas pienācās uzvarētājiem vēl četrās grupās. Amatieru konkurencē pirmo vietu ieņēma Laima Lāce no Mārupes novada ZS "Tīraines staļļi", grupā jātniekiem ar četrus un piecus gadus veciem zirgiem labākā izrādījās mājiniece Anita Žarinova no Jauno jātnieku skolas. Labākā starp jātniekiem līdz 16 gadu vecumam bija ropažniece Sabīne Siliņa no jātnieku sporta kluba "Mežstrazdiņi", bet jātniekiem līdz 21 gada vecumam pirmo vietu ieguva Terēze Zalte no sporta kluba "Burtnieku rotors".

Papildus maršrutu godalgoto vietu ieguvēji tika pie vērtīgām sadzīviskām balvām – saldumiem, restorānu dāvanu kartēm, tīrīšanas un higiēnas līdzekļiem, šampaniešiem, kausiem, zirgu barības, vitamīniem u. c. Taču par visjaukāko balvu – ceļojumu uz Lapzemi apciemot Ziemassvētku vecīti – cīnījās vismazākie jātnieki poniju konkurencē, un uzvaru guva jātnieku sporta kluba "Princis" pārstāve Viktorija Cīmure ar zirgu Next Star.

"Ar šo sezonu Jauno Jātnieku skolā esam apmierināti," norādīja JJS direktore Inga Praņevska. "Aizvadījām trīs nacionāla mēroga sacensības, to skaitā Vislatvijas Zirgu dienas, un vienas starptautiskas sacensības – "Baltic Open". Cenšamies ar katrām nākamajām sacensībām latiņu pacelt arvien augstāk. Šīs sezonas jaunums bija JJS turnīrs trīs posmos, un ceram, ka tas ir sākums labai tradīcijai. Priecājamies arī par lielo dalībnieku skaitu – šodien sacensībās vien bija vairāk nekā 300 startu."