15.09.2013 16:29

Pierīgas klubu florbolisti rezultatīvi izlašu pārbaudes spēlēs

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas klubu florbolisti rezultatīvi izlašu pārbaudes spēlēs Latvijas Florbola savienība

Gatavojoties pasaules čempionātiem, pārbaudes spēles Valmierā un Kocēnos aizvadījušas Latvijas vīru, dāmu un jaunkundžu (U-19) florbola izlases, kuras pārstāvēja arī ievērojams skaits Pierīgas klubu spēlētāju.

Četras uzvaras četrās spēlēs Valmierā izcīnījusi Latvijas vīru valstsvienība, kas, ņemot vērā lielo uzaicināto kandidātu skaitu (44), katru reizi laukumā devās mazliet citādā sastāvā.

Pirmajā mačā pret Slovākijas izlasi (8:6) vienus vārtus guva Ulbrokas/florbola skolas "Masters" spēlējošais treneris Ainārs Juškēvičs. Dienu vēlāk abu komandu otrajā mačā (9:1) attiecīgi vieni gūti vārti un viena rezultatīva piespēle Ulbroka/FS "Masters" komandas biedriem Kristam Štelmaheram un Krišjānim Zepam.

Pārliecinošajā uzvarā 16:3 pār Polijas florbolistiem ar trim precīziem metieniem izcēlās Gints Klēģers no florbola kluba "Ķekava", kurš pirmajās divās spēlēs nepiedalījās. A. Juškēvičs guva divus vārtus, Edžum Ceriņam (Ulbroka/FS "Masters") vārti un rezultatīva piespēle, bet Aivim Hammeram (FK "Ķekava") punkts par piespēli. Pārbaudes turnīru Latvijas izlase pabeidza ar uzvaru 5:1 pār Igaunijas izlasi – viens vārtu guvums Ērikam Akulovam (FK "Ķekava"), bet A. Juškēvičam rezultatīva piespēle.

Latvijas dāmu valstsvienība aizvadīja trīs pārbaudes spēles Kocēnos un visās guva ļoti pārliecinošas uzvaras. Piektdien ar 15:1 tika apspēlētas Latvijas juniores. Uzvarētājām pa vieniem vārtiem guva FK "Ķekava" spēlētājas Gundega Vancāne un Ieva Jurkāne, kurai arī trīs rezultatīvas piespēles, bet Līgai Vancānei no "Ķekavas Bulldogs" divi precīzi metieni un divas piespēles. Savukārt Latvijas U-19 izlasē vienīgo vārtu guvumā Ingai Ameterei ("Ķekavas Bulldogs") asistēja FK "Ķekava" pārstāve Monika Džigure.

Abos pārējos mačos pret Igaunijas izlasi (9:1 un 8:1) ar rezultativitāti no abu Ķekavas komandu spēlētājām izdevās izcelties vienīgi L. Vancānei, kura guva vienus vārtus pēc I. Jurkānes piespēles. Toties divreiz pa pusi spēles Latvijas valstsvienības vārtus sargāja FK "Ādaži" vārtsardze Lāsma Rimša, kura kopā atvairīja 25 metienus un ielaida divus vārtus.

Visbeidzot Latvijas U-19 izlase ar 1:13 zaudēja Igaunijas dāmu izlasei un divreiz ar 5:2 un 7:1 pieveica kaimiņvalsts vienaudzes. Šajos trijos mačos kopā Inga Ametere savāca astoņus rezultativitātes punktus (6+2), Monika Džigure – piecus (4+1), Sintija Miļuna – divus (1+1).

Uz izlašu treniņnometnēm bija uzaicināti vēl vairāki Pierīgas klubu florbolisti un florbolistes, taču vai nu viņi nevarēja ierasties, vai arī netika iekļauti komandu sastāvos.