15.09.2013 19:39

Vairāk par Siguldu pievilkušies tikai Rīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vairāk par Siguldu pievilkušies tikai Rīgā www.sigulda.lv

Spēka dienas ietvaros notikušās pievilkšanās sacensībās Spēka punkti Pierīgā uz Latvijas fona izcēlušies gan ar dalībnieku skaitu, gan uzrādītajiem rezultātiem.

Pasākuma rīkotāju precizētā informācija liecina, ka svētdien no plkst. 9 līdz 14 visvairāk dalībnieku (598) un arī pievilkšanās reižu (6949), kā jau bija gaidāms, bija pulcējis Spēka dienas centrālā norises vieta pie Centrālās stacijas Rīgā, kā arī sporta laukums pie Imantas vidusskolas.

Trešais lielākais pievilkšanās reižu skaits (1876) un ceturtais lielākais dalībnieku skaits (156) fiksēts Siguldā, bet septītais – Ķekavas novada Baložos, kur pie vidusskolas 138 dažāda vecuma dalībnieki kopumā pie stieņa bija pievilkušies 1339 reižu

Starp aktīvākajiem Spēka dienas dalībniekiem bija arī siguldieši, kuri pēc dalībnieku skaita ierindojās ceturtajā vietā (118), bet pēc pievilkšanās reižu skaita – devītajā (1176).

Masveidības un rezultātu skaita ziņā iepalika Olaine (800), Ķekava (570), Salaspils (448), Ropaži (438) un Saulkrasti (286). Toties Ropažos fiksēts Spēka dienas otrs labākais rezultāts pēc dalībnieku vidējā pievilkšanās reižu skaita (15,10), divpadsmitajā vietā pēc šī rādītāja ir Saulkrasti (12,43).

Individuālie rekordi visā Latvijā sasniegti Jūrmalā, kur kāds no vīriem pievilcies 42 reizes, bet Daugavpilī kāda jauniete 36 reizes. Neoficiālie Pierīgas rekordi reģistrēti vīriem Siguldā (26) un dāmām Baložos, kur desmit gadus vecā Baložu vidusskolas ceturtās klases skolniece un Ķekavas novada sporta skolas mākslas vingrošanas nodaļas audzēkne Ieva Drava pievilkusies 30 reižu. Svētdien vakarā pie Centrālās stacijas viņa piedalījās finālsacensībās, izcīnīja ceturto vietu un saņēma vienu no trim laureātēm paredzētajām "Spēka pakām" - dāvanu komplektu aktīvai atpūtai.

Pavisam Latvijā Spēka dienā startējuši 5523 dalībnieki, kuri kopā pievilkušies 55 659 reižu. Abi šie skaitļi ir divas reizes lielāki nekā pirmajā Spēka dienā pirms gada.

"Latvijas dzelzceļa", Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrības un Latvijas neatkarīgās televīzijas rīkotās Spēka dienas mērķis bija noskaidrot spēcīgākos gan pilsētu un novadu konkurencē, gan arī individuāli.