12.09.2013 20:36

"Garkalne/Livonia" regbisti sper vēl vienu soli pretī čempionu titulam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti sper vēl vienu soli pretī čempionu titulam Zigismunds Zālmanis, Nikon

Divas kārtas līdz Latvijas regbija čempionāta "Super 4" turnīra beigām garkalniešu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem ir astoņi punkti, ko atlikušajos mačos var atspēlēt tikai teorētiski.

"Garkalne/Livonia" un "LMT/Eži" komandu ceturtdienas spēlē Upesciema stadionā bija pagājusi tikai pusminūte, kad viens no mājinieku leģionāriem lietuvietis Vitars Blošķis jau bija ienesis bumbu sāncenšu ieskaites laukumā.

Tā kā "eži" bija piedzīvojuši zaudējumus abās līdzšinējās spēlēs, bet mājinieki uzvarējuši visus trīs mačus, varēja likties, ka rīdziniekus gaida sagrāve. Taču devītajā minūtē laukuma vidū piespēlē rupji kļūdījās viens no "Garkalne/Livonia" līderiem Ščavinsks, un "eži" netraucēti aiznesa "meloni" līdz ieskaites laukumam – 7:7.

Īsā laikā Garkalnes regbisti veica vēl divus piezemējumus (21:7), taču pirmā puslaika izskaņā iniciatīva pārgāja pie "LMT/Eži" komandas. Viesi guva septiņus punktus un bija ļoti tuvu vēl vienam piezemējumam, taču mirkli vēlāk pieļāva kļūdu piespēlē un nespēja traucēt rezultatīvu "livoniešu" uzbrukumu, kas viņiem turklāt bija simtais piezemējums šajā sezonā. Pirmais puslaiks beidzās 33:14.

Pēc pārtraukuma īsā laikā komandas apmainījās ar piezemējumiem (38:21), bet turpinājumā spēle kļuva diezgan haotiska ar daudzām abpusējām kļūdām un mazākiem un lielākiem konfliktiem spēlētāju starpā. Pēdējās 15 minūtēs bumbu viesu ieskaites zonā divreiz ienesa Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Kristaps Bērziņš, kura kontā šajā mačā 27 punkti (trīs piezemējumi, seši realizācijas sitieni). Gala iznākums 52:21 "Garkalne/Livonia" komandas labā.

Pēc šīs spēles līderi Garkalnes regbisti savākuši maksimālo punktu skaitu 20. Teorētiski viņus var panākt un apsteigt "Kalve", kam pēc četrām spēlēm ir 13 punkti. Taču šādā gadījumā rīdziniekiem atlikušajos divos mačos – tajā skaitā cīņā pret "livoniešiem" – jāiegūst teju maksimālais punktu skaits (par uzvaru pienākas trīs punkti, vēl var nopelnīt divus papildu punktus), bet "Garkalne/Livonia" jāpiedzīvo divas sagrāves, kas, ņemot vērā viņu pārliecinošo sniegumu Latvijas čempionāta otrajā posmā, nešķiet ticami.

Ķekavas "Miesniekiem" pēc aizvadītām trim spēlēm ir četri punkti, bet "LMT/Eži" trijos mačos punktus nav nopelnījuši.