12.09.2013 12:40

Mārupietim Latvijas autokrosa čempiona tituls un Baltijas kauss

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Agris Brediks jau Latvijas čempiona statusā "Open" klasē izcīnījis uzvaru arī pēdējā posma sacensībās sporta kompleksā "Mūsa", garantējot sev arī Baltijas kausu.

Mūsas trasē uz starta stājās vairāk nekā 130 dalībnieki no piecām valstīm. Lielākajai daļai klašu šīs bija gada pēdējās sacīkstes, kas palielināja intrigu cīņā par vietām kopvērtējumā, ziņo "autocross.lv".

Sacensībās "Open" klasē Agris Brediks ar "Mitsubishi Lancer" jau pirms pēdējā posma bija nodrošinājis sev Latvijas čempiona titulu, un viņam bija atlicis pacīnīties par Baltijas kausu. Tas izdevās ar pārliecinošu uzvaru. Otro vietu gan posmā, gan Baltijas kausa kopvērtējumā ieņēma lietuvietis Darjus Tamašausks, trešo – Ints Jeršovs. Desmito vietu Latvijas čempionāta kopvērtējumā un divpadsmito Baltijas kausa ieskaitē ieņēma Lauris Unāms no Salaspils.

B600 bagiju klasē otro vietu aiz igauņa Keivo Koiva "Mūsas" trasē izcīnīja cits Mārupes autobraucējs Jānis Baumanis. Gan Latvijas čempionāta kopvērtējumā, gan NEZ Ziemeļeiropas kausa izcīņas vērtējumā viņam piektā vieta, bet attiecīgi septītais un trešais šajā klasē bija Aigars Liškovskis no Baložiem.

Klasē 1600 gan Latvijas čempionāta, gan Baltijas kausa ieskaitē devītajā vietā ierindojās Jānis Lideris no Jaunmārupes, kurš pēdējā posma finālā izcīnīja trešo vietu. Bagiju B6000 klasē piektais "Mūsā" un astotais Baltijas kausā bija Ainārs Ramats no Allažiem. Klasē 2000 Super, nestartējot pēdējās sacīkstēs, desmito vietu sezonas summā ieņēma siguldietis Eliss Dukaļskis. Savukārt klasē "VAZ Klasika" desmito vietu posmā, septīto vietu Latvijas čempionāta kopvērtējumā un 14. vietu Baltijas kausa izcīņā ieņēma Andris Krieviņš no Jaunmārupes.

Bauskā notika arī folkreisa sacīkstes, kurās startēja rekordliels dalībnieku skaits – 37. Uzvaru izcīnīja siguldietis Ivo Gabrāns, kurš līdz ar to kopvērtējumā pakāpies uz trešo vietu (65 p.) un ir arī līderis junioru konkurencē. Viņam priekšā ir cēsnieks Rihards Dainis (76 p.) un rīdzinieks Mārtiņš Starks (75 p.), bet 12. pozīcijā ir Raimonds Āboliņš no Babītes (18 p.). Folkreisa Vasaras kausa izcīņas pēdējais posms paredzēts 22. septembrī Valmierā.