11.09.2013 21:03

Ķekavas "Miesnieki" atvadās no Latvijas čempionu titula

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas "Miesnieki" atvadās no Latvijas čempionu titula Zigismunds Zālmanis, Nikon

Pēc dramatiskā cīņā piedzīvotā zaudējuma "Kalves" komandai trešā vieta ir maksimālais, uz ko Ķekavas regbija klubs var reāli cerēt Latvijas čempionāta "Super 4" turnīrā.

Trešdienas mačs bija otrā abu komandu savstarpējā spēle četru labāko komandu turnīrā – pirmajā kārtā "Kalve" bija sagādājusi pašreizējiem Latvijas čempioniem un šāgada Latvijas kausa ieguvējiem pirmo zaudējumu sezonā (12:18). Vēl viena neveiksme ķekaviešiem ne tikai maksātu cerības nosargāt čempionu titulu, kas ir bez piecām minūtēm "Garkalne/Livonia" regbistu īpašumā, bet arī otro vietu.

Jau pašā spēles sākumā pēc precīza soda sitiena vadībā izvirzījās "Kalve" (3:0), taču desmit minūtes vēlāk Edgars Cīrulis ar piezemējumu panāca 5:3 "Miesnieku" labā. Pirmā puslaika pēdējās desmit minūtēs sāncenši apmainījās ar piezemējumiem, bet pašās beigās realizēts soda sitiens priekšā atkal izvirzīja "Kalvi" (10:11).

Otrā puslaika sākumā rīdzinieki pārsvaru palielināja līdz 19:10. Lai atspēlētos, novājinātā sastāvā maču aizvadījušajiem ķekaviešiem bija nepieciešami divi piezemējumi, precīzs realizācijas sitiens un 25 minūtes laika – 22:19 vadībā jau Ķekavas regbisti.

Drīz pēc tam "Miesniekiem" bija vēl divas labas izdevības palielināt pārsvaru, taču pretiniekiem izdevās viņus apturēt metra attālumā no ieskaites laukuma. Par to nācās dārgi samaksāt – ritēja spēles pēdējās piecas minūtes, kad "Kalves" regbistiem vispirms izdevās ienest bumbu Ķekavas kluba ieskaites laukumā, bet pēc tam pielikt punktu ar dropsitienu – "Miesnieki" zaudē 22:27.

"Mēs zaudējām tāpēc, ka izšķirīgajos brīžos vairāku spēlētāju individuālais izpildījums bija kļūdains," pēc spēles bija spiests atzīt "Miesnieku" galvenais treneris Uldis Bautris. "Kopumā spēle bija līdzīga. Pirmais puslaiks man pat patika vairāk par otro. Es nepārdzīvoju zaudējumu, bet gan to, kā nospēlējām izšķirīgajos brīžos."

Pēc šīs spēles "Super 4" turnīrā "Garkalne/Livonia" komandai ir 15 punkti (3 spēlēs), "Kalvei" 13 (4), "Miesniekiem" 4 (3), "LMT/Ežiem" 0 (2). Jau ceturtdien plkst. 18.30 Upesciema stadionā notiks nākamā spēle, kurā Garkalnes regbija klubs, uzvarot "LMT/Ežus", var nodrošināt sev pirmo čempionu titulu.