11.09.2013 10:49

Jaunmārupē jaunie jātnieki sacenšas par bagātīgām balvām

Autors  Latvijas Jātnieku federācija
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunmārupē jaunie jātnieki sacenšas par bagātīgām balvām www.leflatvia.lv

Zemnieku saimniecībā "Lielceri" Jaunmārupē pirmoreiz tika sarīkotas Baltijas Cerību kausa izcīņas sacensības konkūrā.

To rīkotāji, sponsori un atbalstītāji bija sarūpējuši bagātīgu balvu fondu, kā arī iespēju tieši jaunajiem jātniekiem trijās vecuma grupās divu maršrutu summā cīnīties par titulu "Labākais sportists". Tos izcīnīja Sabīne Siliņa, Krista Kristiāna Alksne un Laura Penele.

Atsevišķos maršrutos uzvaras izcīnīja: nr. 1, šķēršļu augstums līdz 100 cm, ātruma maršruts bez ierobežojumiem dalībniekiem – Anna Beļska ar Geitu (JSK "Kriķi"); nr. 2, 110 cm, sacensības divās fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Kristīne Egle ar Perfect Lady (SK "Top sport"); nr. 3, 105 cm, sacensības divās fāzēs, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Sabīne Siliņa ar Oniksu (SK "Mežstrazdiņi"); nr. 4, 115 cm, ātruma maršruts, piedalās bērni līdz 16 g. v. un juniori līdz 18 g. v. – Sabīne Siliņa ar Acadio (SK "Mežstrazdiņi"); nr. 5, 120 cm, akumulācijas sacensības uz laiku ar Džokeri, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 25 g. v. – Laura Penele ar Progresu (ZS "Lielceri"); nr. 6, 130 cm, klasiskais maršruts ar vienu pārlēkšanu uz laiku, piedalās jaunie jātnieki līdz 25 g. v. – Lauma Birzniece ar Calistro (RJSK "Sport de Lux").

Titulu "Labākais sportists" ieguva: bērniem līdz 16 g. v. – Sabīne Siliņa (SK "Mežstrazdiņi") 62 p.; junioriem līdz 18 g. v. – Krista Kristiāna Alksne (SK "Sport de Lux") 59 p.; jaunajiem jātniekiem līdz 25 g. v. – Laura Penele (ZS "Lielceri") 57 p.

Bērni sacentās maršrutu nr. 3 un 4 summā, juniori – nr. 4 un 5, jaunie jātnieki – nr. 5 un 6. Patīkami, ka uz apbalvošanas ceremoniju tika aicināti arī jauno sportistu treneri, kuriem tika pasniegtas speciālbalvas. Maršrutu pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma kausus un zirgu rozetes, uzvarētājs – segu zirgam, bet pirmo desmit vietu ieguvēji jauniešiem saņēma prēmijas.

ZS "Lielceri" saimnieks Mairis Penelis: "Galvenais, kas pamudināja sarīkojot šīs sacensības, ir cerība, ka, šiem jaunajiem jātniekiem izaugot, kāds sasniegs augstāku līmeni, nekā šobrīd "vidējais" Latvijas jātnieks. To, ka tas ir iespējams, apliecināja Kristaps Neretnieks. Lai gan "Lielceros" jau esam rīkojuši Baltijas mēroga sacensības, šoreiz to formāts atšķīrās. Tā kā četros maršrutos no sešiem un kopvērtējumā ierobežojām dalībnieku vecumu, bet balvu fonds bija kārdinošs, cerējām, ka kluba biedri, vecāki vai treneri dos jaunajiem sportistiem iespēju startēt ar saviem, daudz pieredzējušākajiem zirgiem. Pat necerējām uz šādu atsaucību, bet tā patiešām notika, tika aizvadīti vairāk nekā 190 starti un ieguvēji ir jaunie sportisti, kuri tā guva vērtīgu un noderīgu pieredzi. Šādu principu īstenot palīdzēja sacensību idejas autors un ģenerālsponsors Eduards Sanoks. Paldies Latvijas Jātnieku federācijai, kas iesaistīja sacensību atbalstīšanā uzņēmēju Tomasu Cibuļski, kā arī paldies Mārupes pagasta domei un citiem sponsoriem!"

Uzvarētāja kopvērtējumā bērnu konkurencē Sabīne Siliņa: "Pirmo reizi vienās sacensībās veicu tik daudz maršrutu un esmu ar sasniegto ļoti apmierināta! Maršrutā nr. 3 uzvarēju ar Oniksu, diemžēl ar Kalgari gāzu pēdējo šķērsli. Pati biju vainīga, un paliku ceturtajā vietā. Maršrutā nr. 4 savukārt uzvarēju ar Acadio, bet ar Oniksu, ar kuru pirmo reizi lecu 115 cm augstu maršrutu, paliku septītā. Ar Acadio gūtais panākums man ir īpaši nozīmīgs, jo ar šo zirgu pirmoreiz uzvaru izcīnīju tieši ātruma maršrutā, kas nebija viegli, jo zirgs ir liels un to ir reizēm grūti "izgriezt" starp šķēršļiem."

Uzvarētāja kopvērtējumā junioru konkurencē Krista Kristiāna Alksne: "Sacensības bija ļoti glaunas un labi organizētas. Patīkami, ka visi darbi bija tik labi sakārtoti pirms tam, ka "Lielceru" saimnieki Airisa un Mairis Peneļi pašu sacīkšu laikā varēja priecāties par paveikto, pienākt pie sportistiem un viesiem, lai parunātos un pavaicātu, vai viss kārtībā. Mači bija ļoti veiksmīgi un apliecināja to, ka jaunie sportisti, kuri visu sezonu cītīgi strādājuši, arī ļoti godīgi sadalīja godalgotās vietas. Man klāt stāvēja arī veiksme, un uzvara junioriem kopvērtējumā man bija patīkams pārsteigums. Esmu priecīga par sava sešus gadus vecā zirga Cloney startu, kurš gandrīz līdz maršruta beigām bija līderis, kamēr mūs neapsteidza Sabīne Siliņa ar Acadio. Paldies manam trenerim Ģirtam Bricim, jo viņš mani uzmundrināja un lika pacīnīties, bez tā diez vai būtu uzvarējusi!"

Uzvarētāja kopvērtējumā jauno jātnieku konkurencē Laura Penele: "Man sacensības patika, prieks, ka izdevās labi visu noorganizēt. Tas gan bija papildu stress, jo man vajadzēja gan piedalīties sagatavošanas darbos, gan startēt. Šoreiz lecu ar pieciem zirgiem un aizvadīju deviņus startus, – gandrīz visu laiku zirgā. Milzīgs patīkams pārsteigums, ka man izdevās izcīnīt uzvaru kopvērtējumā jauno jātnieku konkurencē līdz 25 gadu vecumam, jo startēju arī grupā līdz 18 gadiem. Visi zirgi ļoti labi leca un spēja sakoncentrēties neierastā situācijā, kad pašu mājās ir tik daudz zirgu un svešu cilvēku. Patiesībā ar visiem zirgiem tiku godalgoto sportistu skaitā. Paldies visiem sponsoriem, kuri palīdzēja sarīkot šīs sacensības, jo pašu spēkiem diez vai būtu iespējams noorganizēt tik lielu pasākumu!"