10.09.2013 14:56

Virslīgas handbola čempionāts startēs ar divām spēlēm Ulbrokā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Virslīgas handbola čempionāts startēs ar divām spēlēm Ulbrokā Krišjānis Grantiņš

Latvijas handbola jaunā sezona sāksies 27. septembrī Ulbrokas sporta kompleksā. Plkst. 18.30 valsts vicečempiones Stopiņu novada handbola komandas (NHK) spēlētājas tiksies ar Latvijas jauniešu izlasi ("LAT-98"), bet pēc tam Stopiņu NHK handbolisti spēlēs ar Latvijas junioru izlasi ("LAT-96").

Vīriešu virslīgā šosezon piedalīsies desmit komandas: SK "Latgols", Dobeles "Tenax", "Celtnieks"/LSPA, HK "Ogre", HK "Vaiņode", ASK/LU, RTU, "Jūrmalas Sports", Stopiņu NHK un "LAT-96" (ārpus konkurences), informēja Latvijas Handbola federācijā.

Pēc diviem aizvadītajiem apļiem regulārajā turnīrā, labākās astoņas komanda kvalificēsies ceturtdaļfinālam, pēc izslēgšanas spēļu principa noskaidrojot čempionu. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā vīriešiem komandas spēlēs līdz divām uzvarām. Sērijas par medaļām notiks līdz kādas no komandas trīs uzvarām. Komandas, kuras ceturtdaļfināla pāros būs zaudējušas, tiks sarindotas no 5. līdz 8. vietai saskaņā ar regulārajā turnīrā izcīnītajām vietām.

Sieviešu virslīgā startēs sešas vienības: LSPA, Stopiņu NHK, SK "Latgols", Dobeles SS/"REIR", Salaspils sporta skola un "LAT-98" (ārpus konkurences).

Regulārajā turnīrā sievietes sacentīsies trīs apļos. Labākās trīs vienības uzreiz iekļūs pusfinālā, bet 4. un 5. komanda tiksies vēl ceturtdaļfinālā, noskaidrojot uzvarētāju divu spēļu summā. Pusfinālu sērijas un spēlēs par medaļām cīņa ritēs līdz kādas no komandas divām uzvarām.

Pagājušajā sezonā abas Stopiņu novada vienības ierindojās otrajās vietās – dāmas finālā piekāpās LSPA handbolistēm un nolika valsts čempionu titulu, kas viņu īpašumā bija iepriekšējos divus gadus, bet vīri izcīnīja otro vietu pirmās līgas turnīrā.