10.09.2013 13:49

Baldones regbisti cīnās trijās frontēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldones regbisti cīnās trijās frontēs Zigismunds Zālmanis, Nikon

Nedēļas nogalē regbija kluba "Baldone" komandas aizvadīja spēles gan Latvijas pieaugušo čempionātā, gan junioru un dāmu regbija-7 čempionātos.

Pēc ilgāka pārtraukuma sācies turnīrs par 5.–8. vietu Latvijas čempionātā klasiskajā regbijā. Pirmajā kārtā RK "Baldone" regbistu pretinieki bija potenciāli spēcīgākā no otrā četrinieka komandām Valmieras "Fēnikss". Sīvā cīņā virsroku tomēr guva valmierieši 35:34 (20:10).

"Sāncenši bija spēcīga komanda, bet mēs nepadevāmies. Baldonieši nospēlēja godam sarežģītās situācijās un turēja sevi rokās, spēlējot līdz pēdējam mirklim. Spēle tādējādi iznāca asa un interesanta," Latvijas Regbija federācijas preses dienestam norādīja RK "Baldone" galvenais treneris Kārlis Dilbo.

Svētdien Anniņmuižas stadionā Rīgā notika Latvijas čempionāta otrās kārtas spēles regbijā-7 U-18 vecuma grupā, kurā piecas komandas aizvadīja viena apļa turnīru un kurā par uzvarētājiem kļuva regbija kluba "Baldone" jaunie spēlētāji.

Baldonieši ar 24:7 pārspēja Ķekavas "Miesniekus", ar 34:7 "LMT/Eži" kluba jauno maiņu, ar 28:0 atstāja "sausā" regbija klubu "Jūrmala", bet pēdējā spēlē revanšējās RK "Mītava" regbistiem par pirmās kārtas finālā piedzīvoto zaudējumu – 17:7. RK "Baldone" juniori pēc šī panākuma kļuvuši par kopvērtējuma līderiem. Paredzēts, ka pēdējais trešais posms notiks oktobra vidū.

Otro vietu Latvijas dāmu čempionāta trešajā posmā regbijā-7 izcīnījusi ar regbija klubu "Baldone" cieši saistītā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas komanda. Tas ir par vienu pozīciju augstāk nekā bija izdevies divos iepriekšējos posmos.

LSPA regbistes ar 30:0 pieveica RK "Jūrmala", ar 17:0 JSC/Eleja komandu, ar 17:5 sporta klubu "Imanta" un ar 0:43 zaudēja pagājušā gada čempionēm regbija klubam "Selēna". Pirms pēdējā posma, kas paredzēts 29. septembrī, studentes kopvērtējumā praktiski garantējušas trešo vietu, informēja Baldones regbija klubā.