10.09.2013 12:09

Starp "Trek kausa" balvu ieguvējiem arī Pierīgas riteņbraucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Starp "Trek kausa" balvu ieguvējiem arī Pierīgas riteņbraucēji www.sportlat.lv

Sacensību dalībniekus pēdējā sestajā posmā pirmo reizi Latvijas kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensību vēsturē sacensības notika ar atsevišķo startu. Trase bija sarežģīta un grūta, ar tehniskiem nobraucieniem un neuzbraucamiem kalniem.

40 km maratona distancē ceturto posmu pēc kārtas uzvaru izcīnīja "Rietumu – Delfin" komandas pārstāvis Dmitrijs Sorokins (1.36:48), otrajā vietā atstājot siguldieti Raivi Zīmeli no komandas "MySport-Stevens" (1.39:33). Viņi abi ieņēma pirmās divas vietas arī "Trek kausa" absolūtajā kopvērtējumā.

Trešo vietu ieņēma ādažnieks Normunds Zviedris ("ZZK"), ceturto – mārupietis Rihards Bartuševičs ("Trek DPA"), kuri pēdējā posmā ieņēma attiecīgi 11. un 20. vietu. Zīmelis un Zviedris arī bija labākie savās vecuma grupās (attiecīgi V40 un V35).

Dāmu konkurencē uzvaru pēdējā posmā S30 vecuma grupā svinēja ikšķiliete Maija Platace, kura līdz to arī nodrošināja pirmo vietu kopvērtējumā dāmām. Savukārt S40 grupā labākā Valmierā bija Ingrīda Šmite no Baldones.

Sacensības notika arī 20 km pusmaratona distancē. Individuāli no Pierīgas novadu pārstāvjiem veicās jaunietēm. Ķekavas novada sporta skolas pārstāve Krista Ratniece ieņēma otro vietu dāmu konkurencē un pirmo – S15 vecuma grupā (1.11:41), bet carnikaviete Renāte Rodionova ierindojās trešajā vietā S12 grupā.

"Trek kausa" pusmaratona kopvērtējumā dāmām uzvaru svinēja Dace Kaļverša no Salaspils, kura gan pēdējā posmā nepiedalījās. K.Ratniece ieņēma otro vietu S15 vecuma grupā, bet mārupietis Frenks Daniels Krūmiņš bija trešais V15 grupā.

Sacensības organizēja sporta klubs "SportLat" sadarbībā ar veikalu "Trek".