09.09.2013 13:28

Rupeiks un Kurpnieks devītie Francijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rupeiks un Kurpnieks devītie Francijā www.rienwillems.nl

Pasaules motokrosa čempionātā blakusvāģu ekipāžām divus posmus līdz beigām baldonietis Māris Rupeiks kopā ar kantētāju Haraldu Kurpnieku kopvērtējumā saglabā sesto vietu.

Svētdien 12. posma sacensībās Francijā Rupeiks/Kurpnieks ierindojās devītajā vietā. Pirmajā braucienā viņi finišēja devītie, bet otrajā bija vienu pozīciju zemāk.

Jāpiezīmē, ka M. Rupeika ekipāža pasaules čempionātā palikusi vienīgā īsti latviskā. Pēc brāļa Laura atstādināšanas no sacensībām par aizdomām dopinga lietošanā Jānis Daiders startēja ar franču kantētāju Nikolā Musē un ierindojās trešajā vietā, bet Kaspars Stupelis Nīderlandes motobraucēja Etjēna Baksa ekipāžā izcīnīja otro vietu.

Kārtējo panākumu guva čempionāta līderi beļģis Bens Adriaensens ar nīderlandieti Benu van den Bogārtu, kuri pirmajā braucienā finišēja otrie aiz sīvākajiem sāncenšiem E. Baksa un K. Stupeļa, bet otrajā uzvarēja. Kopvērtējumā viņi savākuši 540 punktus un divus posmus līdz beigām tuvākos konkurentus apsteidz par 99 punktiem.

Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks ar 284 punktiem saglabā sesto vietu. No piektajā vietā esošajiem čehiem Rozehnaliem viņus šķir 47 punkti, bet no tuvākajiem sekotājiem britiem un beļģiem – 15 punkti.

Atlikušie divi pasaules motokrosa čempionāta posmi notiks 15. septembrī Vācijā un 22. septembrī Beļģijā.