09.09.2013 10:27

Vienības velobraucienā triumfējis carnikavietis Skujiņš

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vienības velobraucienā triumfējis carnikavietis Skujiņš Zigismunds Zālmanis, Nikon

Svētdien Siguldā norisinājās 23. Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kas pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu – vairāk nekā 5200 riteņbraucējus.

Ar ļoti lielu interesi tika gaidīts LOK sporta brauciens, kur dalībnieku vidū bija vairākas pasaules riteņbraukšanas zvaigznes, no kurām īpaši jāizceļ vairākkārtējais pasaules čempions Marks Kavendišs. Distancē devās arī Igaunijas leģenda Jans Kirsipū, Latvijas profesionālis riteņbraucējs Gatis Smukulis un virkne citu pašmāju vadošo velosportistu.

Riteņbraucēji no Siguldas devās uz Cēsīm. Jau pie Melturiem izveidojās desmit sportistu atrāviens. Lai arī lielā grupa centās bēgļus noķert, tomēr viņiem tas neizdevās. Uzvarētājs noskaidrojās Siguldas kalnā, kur izšķirošo izrāvienu veica "Rietumu Delfin" komandas pārstāvis carnikavietis Toms Skujiņš un izcīnīja uzvaru, distancē pavadot divas stundas 18 minūtes un 25 sekundes.

Otrajā vietā ierindojās "Trek–DPA" pārstāvis Matīss Preimanis, kurš no uzvarētāja atpalika par divām sekundēm, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa "Alfa Baltic/ Unitymarahon.com" riteņbraucējs Māris Bogdanovičs, T. Skujiņam piekāpjoties par trijām sekundēm. Slavenais Marks Kavendišs finišēja kopā ar Latvijas profesionāli Gati Smukuli, ieņemot astoto vietu.

"Esmu priecīgs par uzvaru. Temps mums distancē tika turēts pietiekami augsts. Izšķirošo izrāvienu veicu Siguldas kalna sākuma daļā aiz Gaujas tilta," Toms Skujiņš atzina pēc finiša. "Lai arī pašam nedaudz šķita, ka konkurenti tuvojās, tomēr tas man neliedza turpināt savu uzņemto tempu un izcīnīt uzvaru."

Dāmu konkurencē uzvaru svinēja "MySport–Stevens" riteņbraucēja Dana Rožlapa, kura otrajā un trešajā vietā atstāja Madaru Fūrmani un Jeļenu Dovgaļuku. Komandu vērtējumā nepārspēta palika "Rietumu Delfin" vienība.

Spraigas un aizraujošas cīņas norisinājās arī SEB MTB braucienā, kurā uzvaru 48 kilometru garajā distancē vīriešu konkurencē izcīnīja "ZZK" komandas riteņbraucējs Arnis Pētersons. Viņš trasē pavadīja stundu, 33 minūtes un 46 sekundes, par 31 sekundi apsteidzot tuvāko sekotāju siguldieti Raivi Zīmeli, kurš bija labākais M35 vecuma grupā. Trešais šajā grupā bija Normunds Zviedris no Ādažiem, bet M45 grupā labākais izrādījās Uģis Mitrevics.

Dāmu konkurencē triumfēja ādažniece Dace Hartmane, kurai sekoja smilteniete Rūta Brakovska un Aiga Strazdiņa. No Pierīgas riteņbraucējiem trešās vietas savās vecuma grupās ieņēma Ķekavas novada sporta skolas pārstāvji Krista Ratniece (W18) un Niklāvs Boļšis (M16).

Lauvas tiesa dalībnieku startēja "Itera" tautas braucienā. Uz starta izgāja vairāk nekā 3500 dažāda gada gājuma riteņbraucēju. Lielai daļai no viņiem šis bija vienīgais velobrauciens gadā. Uzvaru 36,5 kilometru distancē izcīnīja "Skanstes" komandas tandēms, kuru vadīja Roberts Zuļgis un Raimonds Bricis (52:08). Otrajā vietā ierindojās Kristaps Kipurs (+01:42), bet trešais bija carnikavietis Jānis Kaupe (+01:42).

Starp dāmām ātrāka bija Endija Rutule, kurai sekoja Viktorija Sipoviča, bet trešā bija vēl viena Carnikavas riteņbraucēja Justīne Brūvere.