05.09.2013 12:12

Allažos noslēgusies radio vadāmo modeļu sacensību sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Allažos noslēgusies radio vadāmo modeļu sacensību sezona www.rcoffroad.lv

"Kangarnieki RC" trasē Allažu pagastā aizvadīts Latvijas "RcOffroad" kausa izcīņas pēdējais posms un noskaidroti uzvarētāji visās četrās modeļu klasēs.

Kā ierasts, populārākā no klasēm bija "1/8 Open Elektro" modeļiem ar elektromotoriem, kurā startēja 18 dalībnieki. Visos trijos finālbraucienos uzvarēja Dainis Bairs, kopvērtējumā apsteidzot Robertu Treiju un igauni Hendriku Lainemē.

Šoreiz tikai ceturtajā vietā ierindojās Jurijs Šteinmans, taču panākumi iepriekšējos posmos – trīs uzvaras un divas otrās vietas – viņam jau bija garantējušas pirmo vietu Latvijas "RcOffroad" kausa izcīņas kopvērtējumā, kurā tiek rēķināti pieci sezonas labākie rezultāti.

Otro vietu ieņēma Edgars Čipans, trešo – vēl viens viesis no Igaunijas Iluss Kuldars, kurš ar pēdējā posmā izcīnītu trešo vietu nodrošināja uzvaru kopvērtējumā "1/8 Buggy" klasē modeļiem ar iekšdedzes dzinējiem. Arī šajā klasē pēdējās sacīkstēs uzvarēja Dainis Bairs, bet sezonas summā aiz Kuldara ierindojās Jurijs Šteinmans un Mārtiņš Šteins.

Klasē "2WD" modeļiem ar divu riteņu piedziņu startēja vienpadsmit dalībnieki. Finālbraucienā uzvarēja Endijs Arons no Igaunijas, bet par "RcOffroad" kausa ieguvēju kļuva Jānis Krūtainis, kurš šoreiz palika ceturtajā vietā, bet iepriekš bija izcīnījis divas uzvaras, vienu otro un vienu trešo vietu. Aiz viņa kopvērtējumā ierindojās Raitis Amatnieks un Kaspars Triškins.

Klasē "1/8 Open" automodeļiem ar iekšdedzes dzinējiem šogad notika tikai trīs sacensības un dalībnieku skaits bija visai niecīgs. Pēdējās sacīkstēs par uzvarētāju kļuva Jānis Ankravs, bet kopvērtējumā, ņemot vērā divus labākos rezultātus, pirmo vietu izcīnīja Agris Bērziņš.