05.09.2013 00:18

"Miesnieki" kaujamo statusā, čempionu dēlis laikam paliks Upesciemā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Miesnieki" kaujamo statusā, čempionu dēlis laikam paliks Upesciemā Zigismunds Zālmanis, Nikon

Pēc erudītu aculiecinieku vērtējuma, Latvijas regbija čempionāta "Super 4" turnīra trešās kārtas spēle starp līderiem "Garkalne/Livonia" komandu un pašreizējiem valsts čempioniem Ķekavas "Miesniekiem" bija viena no saturīgākajām un interesantākajām pēdējo gadu laikā.

Latvijas klasiskā regbija čempionāta uzvarētāji šogad būs pirmie, kas savu kluba nosaukumu varēs likt uz jaunā čempionu dēļa. Vecais jau ir aizpildīts, bet jaunais savu īpašnieku gaida Garkalnes novada Upesciemā, stadiona saimnieka un vienlaikus arī Latvijas Regbija federācijas prezidenta Jura Silova kabinetā. "Garkalne/Livonia" regbisti trešdien paveica maksimālo, lai vērtīgā trofeja paliktu Garkalnē.

Spēles sākumā Upesciema stadionā bumbu vairāk kontrolēja "Miesnieki", taču mājinieku ieskaites laukuma tuvumā īsti netika, turklāt netika galā ar diviem "Livonia" pretuzbrukumiem. Pirmais beidzās ar Kristapa Bērziņa realizētu soda sitienu, bet otrais ar Norberta Bekmaņa piezemējumu – 10:0 garkalniešu labā.

"Garkalne/Livonia" regbistiem bija vēl divas ļoti reālas iespējas palielināt rezultāta starpību, kas palika neizmantotas, un neilgi līdz pirmā puslaika beigām ķekavieši viņus par to sodīja – Kārlis Dzenis ienesa bumbu laukuma saimnieku ieskaites laukumā, Maksims Batrakovs precīzi izpildīja realizācijas sitienu, un septiņi punkti atspēlēti. Par prieku kuplajam pulciņam Garkalnes regbija kluba līdzjutēju (savas fanes, turklāt ļoti skaļas, līdzi bija arī "miesniekiem") puslaika pēdējās sekundēs Bērziņš ar soda sitienu guva vēl trīs punktus mājinieku labā – 13:7.

Otrā puslaika sākumā – līdzīgi kā abās iepriekšējās spēlēs pret "LMT/Eži" un "Kalves" komandām – garkalnieši īsā laikā izdarīja divus piezemējumus, panāca diezgan solīdu pārsvaru 27:7, mazliet vēlāk to palielināja līdz 34:12 un šķietami jau izšķīra cīņas iznākumu.

Tobrīd jau likās, ka "miesnieki" šoreiz paliks "kaujamo" statusā, taču laikam ar šo domu bija saraduši arī Lietuvas regbija izlases spēlētāju pastiprinātā Garkalnes kluba regbisti. Dažu minūšu laikā Ķekavas komanda veica divus piezemējumus, samazināja starpību līdz 24:34 un atjaunoja intrigu. Tobrīd spēlēt vēl bija atlicis desmit minūtes, turklāt iniciatīva pilnībā bija pārgājusi viesiem.

Izšķirošā epizode, domājams, visas cīņas laikā notika apmēram piecas minūtes līdz pamatlaika beigām. Samērā nevainīgā situācijā pie "Miesnieku" ieskaites laukuma viens no Ķekavas kluba līderiem Valters Raņķis nesavaldīja pa laukumu lēkājošo "meloni", to pārķēra Kristaps Bērziņš, piezemēja viesu ieskaites laukumā un pēc tam arī precīzi izpildīja realizācijas sitienu. Beigu rezultāts 48:24 (13:7) "Garkalne/Livonia" labā.

Latvijas čempionāta labākais punktu guvējs Kristaps Bērziņš savu summu pēdējā spēlē palielināja vēl par 22 punktiem un sasniedzis pēdējā desmitgadē vēl nebijušu rezultativitāti.

''''Livonia'' bija stiprāka,'' pēc mača atzina ''Miesnieku'' treneris Uldis Bautris. "Tai ir resursi un iespējas, un tā pelnīti uzvarēja ''Mums nebija vairāku vadošo spēlētāju, kas ietekmēja spēles gaitu, taču kopumā savu komandu varu paslavēt.''

Latvijas regbija čempionāta "Super 4" (četru labāko komandu) turnīra kopvērtējumā "Garkalne/Livonia" regbisti trijās spēlēs savākuši maksimālo punktu skaitu 15 un tikpat kā nodrošinājuši čempionu titulu. "Kalvei" ir četri punkti (2 spēlēs), "Miesniekiem" divi (2), "LMT/Eži" 0 (1). Ceturtdien savā starpā tiekas abas Rīgas komandas. Latvijas čempionāta medaļas labāko komandu kvartets sadalīs divu apļu turnīrā.