04.09.2013 13:20

Orientēšanās klubu stafetē divas OK "Kāpa" komandas labāko ducī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Makstenieku mežā Garkalnes novadā aizvadītas desmitās orientēšanās klubu komandu sacensības, kurās piedalījās 24 Latvijas un Igaunijas klubu pārstāvji.

Katru komandu pārstāvēja desmit dažāda vecuma abu dzimumu sportisti, kuri veica dažāda garuma distances, divus posmus bija jāveic pāros. Kopumā uz starta stājās 65 komandas, un 650 dalībnieki ir jauns klubu stafešu sacensību rekords.

Par uzvarētājiem kļuva interešu kluba "Auseklis" orientieristi, kuri finišēja pēc trim stundām, 55 minūtēm un 13 sekundēm. Nepilnas piecas minūtes viņiem zaudēja OK "Ozons" pirmā komanda, kura savukārt par nieka 12 sekundēm apsteidza Saldus orientēšanās klubu.

Labāko ducī izdevās iekļūt divām no četrām OK "Kāpa" komandām, kuras lielākoties pārstāvēja Pierīgas novadu orientieristi. Devītajā vietā, uzvarētājiem zaudējot 28 minūtes, ieņēma "Kāpas" pirmais desmitnieks, kura sastāvā startēja carnikavieši Edgars Bričonoks, Sergejs Šadrins, Madara Šadrina un Pēteris Novikovs, saulkrastieši Uldis Upītis, Kendija Aparjode un Ainārs Lupiķis, kā arī olainietis Juris Šinke un rīdzinieces Laura Vīķe un Austra Zušēvica.

Astoņas minūtes ilgāk distancē pavadīja un 11. vietā ierindojās OK "Kāpa"-2 ar carnikaviešiem Emīlu Ūdri, Rolandu Laveiķi un Kati Dūdeli, ādažniekiem Lauru Leibomu un Rutu Kukku, saulkrastiešiem Kristeru Aparjodu un Lauru Puķīti, salaspilieti Vari Peisenieku, Ligitu Grundi un Reini Putniņu sastāvā.

Divi citi OK "Kāpa" desmitnieki 65 komandu konkurencē ieņēma 37. un 41. vietu.

Jau šīs nedēļas nogalē Amatas novada Ģikšos notiks Latvijas čempionāts orientēšanās sportā vidējā distancē un stafetē.