04.09.2013 12:25

FOTO: Pierīgas ātrākie skrējēji ir Babītē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Pierīgas ātrākie skrējēji ir Babītē Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu sporta spēlē sacensībās krosā pirmo vietu kopvērtējumā izcīnījusi Babītes novada komanda.

Uz krosa sacensībām, kas otrdien Baldones novada Riekstukalnā notika piecās vecuma grupās dāmām un kungiem, bija ieradušās piecas Pierīgas novadu komandas.

Elites grupā (16–29 g. v.) vīriem 3 km distancē pārliecinošu uzvaru svinēja mārupietis Dmitrijs Serjogins, kurš plūcis laurus Latvijas līmeņa vidējo un garo distanču skrējienos. Viņš finišēja pēc 12 minūtēm un 16 sekundēm un otrās vietas ieguvēju Gintu Skroderi no Baldones apsteidza par 51 sekundi. Trešajā vietā ierindojās Mārtiņš Višņevskis no Stopiņu novada (13:15).

Dāmām elites grupā 1,5 km distancē pirmā finišēja Jeļena Ābele no Mārupes (6:44), aiz viņas palika Jolanta Pupkeviča no Babītes novada (7:36) un Līva Jodzēviča no Ropažiem (10:17).

Pārējās vecuma grupās par uzvarētājiem kļuva: 2. grupā (30–39 g. v.) – Normunds Siliņš (Stopiņi) un Rudīte Everte (Babīte), 3. grupā (40–49 g. v.) – Aigars Rublis (Baldone) un Ilona Kojaloviča (Babīte), 4. grupā (50–59 g. v.) – Gundars Ošmucnieks (Babīte) un Lija Lidija Batarevska (Ropaži), 5. grupā (60 g. v. un vecāki) – Ruriks Bite (Babīte) un Marija Jureņenoka (Ropaži).

Komandu kopvērtējumā, rēķinot sešus labākos rezultātus visās vecuma grupās, izrādījās, ka lielāko punktu summu savākuši Babītes novada skrējēji, kuri ieguva četras pirmās vietas, kā arī vienu otro un vienu trešo vietu (114 punkti). Pa 110 punktiem nopelnīja Mārupes un Baldones novadu skrējēji, taču otro vietu ieguva mārupieši, kuri guva divas individuālās uzvaras, bet baldonieši tikai vienu. Ceturtajā vietā ierindojās Ropažu komanda (99 p.) un piektajā Stopiņu novads (80 p.), kas gan startēja nepilnā sastāvā.

Līdz ar uzvaru krosa sacensībās Babītes nostiprinājies līderpozīcijās Pierīgas sporta spēļu kopvērtējumā (140 punkti). Viņiem seko Baldones novads (114 p.), Ropaži (101), Saulkrasti (99) un Mārupe (94,5 p.).

Pierīgas sporta spēles turpināsies oktobrī ar sacensībām šautriņu mešanā, basketbolā un peldēšanā.