02.09.2013 16:16

Baldonē finišējis "Vivus.lv" kalnu divriteņu maratons

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldonē finišējis "Vivus.lv" kalnu divriteņu maratons www.mtb-maratons.lv

Pēc sacensībām notika "Dobeles dzirnavnieka" un "Cēsu alus" atbalstītā "pasta party", kuras ietvaros dalībnieki varēja noklausīties Kārļa Kazāka grupas "velo mūzikas" koncertu, piedalīties uzvarētāju preses konferencē un kopvērtējuma laureātu apbalvošanas ceremonijā.

2013. gada noslēdzošais sestais "Vivus.lv" kalnu divriteņu (MTB) maratona posms ar gandrīz četrsimt riteņbraucēju piedalīšanos nedēļas nogalē norisinājās Baldonē, Riekstukalna apkārtnē.

Pēdējā posmā 55 km distancē visai pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Trek DPA" komandas sportists Matīss Preimanis, kurš finišēja pēc divām stundām, 11 sekundēm un 51 sekundes. Viņš aiz sevis atstāja iepriekšējo trīs posmu uzvarētāju Dimitriju Sorokinu no komandas "Rietumu-Delfin" (+2:20), bet trešais finiša līniju šķērsoja Arnis Pētersons no "ZZK" komandas (+2:26).

Dāmu konkurencē, tāpat kā iepriekšējos piecos posmos, pirmā finišēja absolūtā kopvērtējuma līdere Dana Rožlapa no komandas "MySport-Stevens" (2.36:09), aiz viņas Lija Laizāne (RRS/JK), kura līdz ar to arī kļuva par U23 vecuma grupas uzvarētāju, un Līga Šmite ("E-bike/4ever").

"Latvijas valsts meži" pusmaratonā (30 km) uzvaru svinēja Zigmārs Zučiks ("Trek DPA"), kurš finišu sasniedza pēc stundas, 11 minūtēm un 34 sekundēm, savukārt dāmu konkurencē pirmo vietu izcīnīja visu iepriekšējo posmu uzvarētāja Rūta Brakovska no Smiltenes sporta skolas.

Par 2013. gada"Vivus.lv" MTB maratona kopvērtējuma uzvarētāju ar 7530 punktiem kļuva Dmitrijs Sorokins. Otrā vieta Matīsam Preimanim (7498 punkti), bet labāko trijnieku noslēdza siguldietis Raivis Zīmelis ("MySport-Stevens") ar 7466 punktiem. Dāmu konkurencē uzvarēja Dana Rožlapa (7302 punkti), otrajā vietā atstājot Maiju Plataci no Ikšķiles ar 7119 punktiem, bet trešo vietu sezonas kopvērtējumā izcīnīja Lija Laizāne (7095 punkti).

"Latvijas valsts meži" pusmaratonā sezonas galvenos laurus plūca pēdējā posma uzvarētāji Zigmārs Zučiks un Rūta Brakovska.