02.09.2013 12:39

Motokrosa braucējiem četras uzvaras un pieci pjedestāli Cēsīs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Motokrosa braucējiem četras uzvaras un pieci pjedestāli Cēsīs Jānis Pastars

Latvijas motokrosa čempionāta priekšpēdējā piektajā posmā Cēsīs no Pierīgas motosportistiem īpaši veiksmīgi startējuši kvadriciklu braucēji.

Kvadriciklu amatieru klasē pirmo vietu izcīnīja "MX Ādaži" komandas pārstāvis Raivis Soote, kurš pirmajā braucienā uzvarēja, bet otrajā finišēja otrais. Latvijas čempionāta kopvērtējumā viņš saglabā pirmo vietu un pārsvaru pār tuvāko sekotāju palielinājis līdz 20 punktiem (par uzvaru braucienā pienākas 25 punkti).

"Kvadri Pro" klasē līderpozīcijās joprojām ir cits "MX Ādaži" braucējs Edgars Meņģelis. Cēsīs pirmajā braucienā viņš svinēja uzvaru, taču otrajā bija spiests izstāties un posma summā ierindojās astotajā vietā. Otrās pozīcijas īpašnieku kopvērtējumā Edgars apsteidz par astoņiem punktiem. Piektais šajā klasē ir Kārlis Bole, kurš piektajā posmā nestartēja.

Jauniešu sacensībās "Kvadri 100" klasē uzvaru posmā izcīnīja Mārupes novada auto moto kluba "Bieriņi" pārstāvis Mārtiņš Toms Puķītis (braucienos otrā un pirmā vieta). Viņš pirms Latvijas čempionāta pēdējā posma kopvērtējumā savā klasē ir pirmais. Vēl vienu godalgotu vietu Pierīgas kvadriciklu braucējiem "Kvadri 50" bērnu klasē izcīnīja Kristiāns Stoļarovs no Carnikavas, kurš, pirmo reizi šosezon startējot Latvijas čempionāta posmos, ieņēma trešo pozīciju.

MX50 motociklu klasē Pierīgas jaunie motobraucēji svinēja dubultuzvaru – pirmais abos braucienos bija Kārlis Alberts Reišulis no Krimuldas novada, bet otrais Edvards Bidzāns no Mārupes. Viņi abi ieņem pārliecinoši pirmās divas vietas arī kopvērtējumā. Vēl šajā klasē Cēsu posmā sestais bija Mareks Stendzenieks no Ķekavas un septītais Aleksis Araids no Ikšķiles.

MX65 klasē sesto vietu ieņēma Artūrs Baltgalvis no Saulkrastiem, par vienu pozīciju apsteidzot Patriku Ūzulu no Mārupes auto moto kluba "Bieriņi". Savukārt MX85 klasē desmitajā vietā ierindojās Toms Babris no Mārupes un 17. vietā – ķekavietis Sandis Frienbergs.

Prestižākajā MX1 klasē, kurā triumfēja Dāvis Ivanovs, astoto vietu ieņēma "MX Ādaži" komandas līderis Leons Kozlovskis, kurš čempionāta kopvērtējumā ir sestais. Savukārt MX2 klasē, kurā uzvarēja šāgada pasaules junioru čempions Pauls Jonass, ceturto vietu ieņēma siguldietis Jānis Kārkliņš un septīto vietu Gints Filipsons no Babītes.

Latvijas motokrosa čempionāta pēdējais sestais posms paredzēts 22. septembrī Ķegumā.