30.08.2013 14:35

Sporta skolas Pierīgā aicina jaunus audzēkņus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas novada sporta skolā trenējas jaunie riteņbraucēji Ķekavas novada sporta skolā trenējas jaunie riteņbraucēji Rīgas Riteņbraukšanas skola

Četrās pašvaldību sporta skolās Pierīgas novados skolēniem iespējas trenēties gan individuālos sporta veidos, gan komandu sporta spēlēs.

Ķekavas novada sporta skola jaunajā mācību gadā uzņem jaunus audzēkņus sešās profesionālās ievirzes sporta izglītības programmās. No piecu gadu vecuma bērni aicināti nodarboties ar mākslas vingrošanu un brīvo cīņu, no sešu gadu vecuma – ar peldēšanu, no astoņiem gadiem – ar vieglatlētiku un riteņbraukšanu un no deviņiem gadiem – ar regbiju.

Salaspils sporta skolā akcents likts uz diviem sporta veidiem – vieglatlētiku un handbolu, bet interešu izglītības programmu ietvaros iespējams nodarboties arī ar basketbolu un roku cīņu jeb armrestlingu.

Vieglatlētikā var sākt trenēties no septiņu gadu vecuma (2006. g. dz.), taču papildu uzņemšana izsludināta līdz pat 1999. gadā dzimušiem jauniešiem. Handbolā tiek veidotas jaunas grupas 2003./06. g. dz. meitenēm, kā arī notiek papildus uzņemšana trīs, četrus gadus vecākām meitenēm un 2002./05. g. dz. puišiem.

Siguldas sporta skolā turpinās jaunu audzēkņu uzņemšana basketbola nodaļā 7–13 gadus veciem puišiem (nodarbības plānotas gan Siguldā, gan Allažos), badmintona nodaļā zēniem un meitenēm no piecu līdz 12 gadu vecumam, vieglatlētikas nodaļā (6–14 g. v.) un dambretes nodaļā (7–9 g. v.).

No nākamās nedēļas papildinājumu gaidīs arī Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skola Ādažos. Jau pirmdien un otrdien plānota uzņemšana peldēšanas sekcijā 1999./2001. un 2003./06. g. dz. grupās. Tuvākajā laikā tiks precizēta informācija arī par iespējām bērniem sākt treniņus džudo, orientēšanās sportā un volejbolā.