28.08.2013 17:07

Ropažu novadā finišējis nacionālais amatieru čempionāts motošosejā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu novadā finišējis nacionālais amatieru čempionāts motošosejā www.durka.lv

Sporta kompleksā "333" aizvadīts nacionālā amatieru čempionāta pēdējais piektais posms motobraukšanā šosejā un noskaidroti sezonas uzvarētāji kopvērtējumā.

Meistaru klasē jau pirms pēdējā posma solīdu pārsvaru pār sekotājiem bija iekrājis Jānis Eglītis. "333" trasē viņš guva vēl vienu panākumu un sezonas summā savāca 340 punktus. Otrajā vietā kopvērtējumā ierindojās Kalvis Margevičs (296 p.), trešajā – Māris Dankerts (281 p.). Pavisam meistaru klasē šogad startēja 14 motobraucēji.

Teju divas reizes plašāka pārstāvniecība bija tautas klasē. Par pēdējā posma uzvarētāju, finišējot pirmajā vietā abos braucienos, kļuva Jānis Nesaule. Taču, tā kā viņš nepiedalījās divos pirmajos čempionāta posmos, summā tikai sestā vieta. Par sacīkšu kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Ingus Ezernieks (311 p.), kurš par 30 punktiem apsteidza Raivo Johansonu un par 45 punktiem Mārtiņu Gauri.

Trešo reizi sezonā notika brauciens čoperu klasē. Tāpat kā abos iepriekšējos divos uzvarēja Jānis Ozoliņš, kurš līdz ar to savāca maksimālo punktu summu 105. Otrā vieta Gunāram Grīnbergam (87), trešā – Valdim Kasparsonam. Savukārt "Streetfighters.lv" braucienā pirmais finišēja Gatis Tabūns.

"Durka Racing" rīkotais nacionālais amatieru čempionāts risinājās piecos posmos, "333" trasē pavasarī notika arī pirmā posma sacensības.