28.08.2013 15:44

Starp junioru florbola izlases kandidātēm astoņas ķekavietes (precizēta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elīza Elizabete Bērziņa Elīza Elizabete Bērziņa www.wfc2012.sk

Latvijas U-19 izlases florbolistes 7.septembrī sāks gatavošanos nākamā gada pasaules čempionātam.

Komandas galvenais treneris Jurijs Fedulovs trešdien nosaucis tās 30 florbolistes, kuras iekļautas izlases kandidāšu sarakstā. Viņu vidū ir divas florbola kluba "Ķekava" spēlētājas – uzbrucējas Elīza Elizabete Bērziņa un Monika Džigure, kā arī piecas "Ķekavas Bulldogs" komandas pārstāves – aizsardze Zanda Ozoliņa un uzbrucējas Inga Ametere, Sintija Miļuna, Anda Luža un Sintija Pļenkova.

Dienu vēlāk sarakstam tika pievienots vēl arī FK "Ķekava" spēlētājas Liliānas Jakovickas uzvārds.

Bērziņa un Ozoliņa piedalījās arī pagājušā gada pasaules U-19 čempionātā Slovākijā, turklāt Elīza četros mačos guva piecus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, kļūstot par ceturto rezultatīvāko spēlētāju savā komandā. Latvijas florbolistes B divīzijas turnīrā ierindojās otrajā vietā un neiekļuva spēcīgākajā A divīzijā, kurā spēlē astoņas spēcīgākās komandas.

7. septembrī florbolistes aizvadīs vienas dienas treniņnometni, kas norisināsies Rīgas Olimpiskajā sporta centrā. Pirmā nopietna pārbaude jaunizveidoto komandu gaida septembra vidū, kad Kocēnu sporta namā paredzēta gan treniņnometne, gan arī pārbaudes spēles ar Latvijas un Igaunijas sieviešu izlasēm, kā arī Igaunijas U-19 izlasi.

Pasaules U-19 čempionāts florbolā notiks nākamā gada maijā Polijā.

(precizēts ar L. Jakovickas pievienošanu komandai)