28.08.2013 15:13

Baldones pusē noskaidroti Latvijas čempioni rogainingā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laureāti superveterānu konkurencē Laureāti superveterānu konkurencē rogaining.lv

Sacensībās 24 stundu orientēšanās sportā, kas norisinājās Baldones, Ķekavas un Ķeguma novados, piedalījās 81 komanda. Vēl pussimts duetu un trio izmēģināja spēkus sešu stundu ilgās sacensībās.

24 stundu distancē 235 kvadrātkilometru platībā bija izvietoti 79 kontrolpunkti ar dažādu vērtību punktu izteiksmē. Pēc rīkotāju informācijas, teorētiski visus kontrolpunktus esot bijis iespējams apmeklēt, veicot apmēram 125 km garu distanci. Atbilstoši rogaininga noteikumiem, pārsniedzot 24 stundu laika limitu, dalībnieki nopelnīja soda punktus.

Izturīgākie un precīzākie maršruta izvēlē izrādījās viesi no Igaunijas Sanders Mirme un Ilmars Ansko, kuri, finišējuši pēc 23 stundām, 50 minūtēm un 29 sekundēm, savāca 439 punktus. Trīs punkti mazāk bija labākajai komandai no Latvijas – Kristapam Epneram un Jānim Blankam.

No Pierīgas novadu pārstāvjiem labākā bija vairākkārtējā pasaules čempione siguldiete Alīda Ābola. Kopā ar Imantu Čakli viņa absolūtajā kopvērtējumā uzrādīja septīto rezultātu (366 p.), ierindojās pirmajā vietā jauktajā superveterānu grupā (55–65 g.v.), kā arī ieņēma otrās vietas jauktajā veterānu grupā (40 g.v. un vecāki) un atklātajā jauktajā grupā (visu vecumu dalībniekiem).

Carnikavietis Rolands Laveiķis un Ligita Grunde uzrādīja 11. rezultātu (356 p.) un izcīnīja otro vietu superveterānu un trešo – veterānu jauktajā grupā. Piektie superveterānu kategorijā bija ādažnieki Ruta un Volli Kukki (303 p.), sestie – olainieši Ārija un Juris Šinkes (264 p.).

Vienlaikus ar diennakts ilgajām rogaininga sacensībām notika arī sešu stundu sacensības, kurās vairāk nekā 50 komandu konkurencē uzvaru izcīnīja Atis Krūmiņš un Uldis Žimants (161 p.).