28.08.2013 20:35

"Garkalne/Livonia" regbisti Upesciemā uzvar "Kalvi"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti Upesciemā uzvar "Kalvi" Zigismunds Zālmanis, Nikon

Latvijas regbija čempionāta "Super 4" turnīra 2. kārtas spēlē trešdien Upesciema stadionā Garkalnes kluba "Livonia" regbisti ar 42:23 pārspēja "Kalves" komandu un nostiprinājās turnīra tabulas 1. vietā.

"Super 4" turnīra pirmajā kārtā abas vienības bija guvušas uzvaras – garkalnieši negaidīti pārliecinoši ar 52:15 pieveica "LMT/Eži" regbistus, bet "Kalve" sagādāja pirmo zaudējumu šajā sezonā pašreizējiem čempioniem Ķekavas regbija klubam "Miesnieki" (18:12). Līdz ar to trešdienas mača uzvarētājiem bija iespēja nostiprināties tabulas galvgalī.

Spēlē, ko tiešraidē varēja vērot portālā "Apriņķis.lv", jau piektajā minūtē laukuma saimnieki veica piezemējumu un izvirzījās vadībā 5:0. Līdz pārtraukumam livonieši vēl divas reizes nogādāja pretinieku ieskaites laukumā, bet "Kalve" atbildēja ar trim precīziem soda sitieniem – 20:9.

Otrā puslaika vidū pirmais piezemējums izdevās arī viesiem, un mājinieku pārsvars saruka līdz septiņiem punktiem (23:16). Taču, tuvojoties cīņas izskaņai, "Garkalne/Livonia" dažu minūšu laikā veica trīs piezemējumus un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru. 12 punktus ar precīziem realizācijas un soda sitieniem guva Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Kristaps Bērziņš.

Turnīra tabulā "Garkalne/Livonia" nu ir maksimālais punktu skaits desmit, "Kalvei" ir četri, "Miesniekiem" viens punkts, bet "LMT/Eži" vienībai pagaidām bez punktiem. Medaļu ieguvēji kļūs zināmi pēc divu apļu izspēles.

Trešdienas spēlei Garkalnes klubam bija īpaša nozīme. Pirmkārt, maču klātienē vēroja Velsas kluba ''Ospreys'' pārstāvis Tonijs Tomass, kurš ar "Livonia" vadību veicis pārrunas par abu klubu iespējamo sadarbību nākotnē un arī vadīja garkalniešu iesildīšanos pirms spēles Otrkārt, laukuma saimnieku sastāvā debitē 18 gadus vecais lietuviešu cīņas pussargs Dovids Taujansks, kurš mācās regbija lielvalstī Dienvidāfrikā un cer kļūt par profesionālu regbistu.

"Garkalne/Livonia" galvenais treneris Marks Allens pēc spēles uzteica savus spēlētājus par parādīto sniegumu: "Šovakar nospēlējām ļoti labi. Teicami izpildījām spēles plānu, lai arī "Kalve" bija spēcīgs pretinieks. Priecē arī tas, ka Velsas kluba "Ospreys" treneri Toniju Tomasu ir ieinteresējuši četri mūsu regbisti."

Nākamā Latvijas regbija čempionāta spēle notiks 4. septembrī turpat Upesciemā – "Garkalne/Livonia" uzņems Ķekavas "Miesniekus".