28.08.2013 13:00

Salaspilieši triumfē profesionāļu armrestlinga sacensībās Lasvegasā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilieši triumfē profesionāļu armrestlinga sacensībās Lasvegasā www.armwrestling.lv

Žanna Čingule un Jānis Amoliņš izcīnījuši pirmās vietas sacensībās ar pasaules spēcīgāko roku cīkstoņu piedalīšanos. Drīzumā viņiem gaidāms starts pasaules čempionātā Polijā.

Sacensības, ko rīkoja profesionālā armrestlinga līga ("Ultimate Armwrestling League") un kas notika "MGM Grand" viesnīcā Lasvegasā, aizritēja atsevišķi cīņā ar labo un kreiso roku četrās svara kategorijās vīriem un divās kategorijās dāmām.

Salaspils pagājušā gada labākais sportists Jānis Amoliņš startēja cīņā ar labo roku svara kategorijā līdz 140 mārciņām (63,5 kg) un 19 dalībnieku konkurencē izcīnīja pirmo vietu, otrajā atstājot amerikāni Džastinu Bišopu un trešajā brazīlieti Karlosu Rodrigesu.

Sacensībās ar labo roku dāmām svara kategorijā virs 140 mārciņām salaspilietei Žannai Čingulei bija tikai četras konkurentes, taču tas nemazina viņas izcīnītās pirmās vietas vērtību. Aiz viņas palika amerikānietes Krista Praiora un Eiprila Olsena.

Par uzvaru J. Amoliņš saņēma 500 dolāru prēmiju, bet Ž. Čingule 200 dolārus, liecina rīkotāju informācija.

No 4. līdz 7. septembrim Polijas pilsētā Gdiņā notiks pasaules armrestlinga čempionāts, kurā plāno piedalīties 12 Latvijas roku cīņas meistari, tostarp vēl vairāki salaspilieši. Savu meistarību tur demonstrēs arī Kaspars Grāvis, Vladislavs Krasovskis un Raimonds Liepiņš.