28.08.2013 12:11

Siguldā ekstrēmie riteņbraucēji noskaidro ātrākos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pilsētas trasē Siguldā aizvadīts Latvijas čempionāts kalnu nobraucienā jeb "downhill", kas ir viena no ekstremālākajām riteņbraukšanas disciplīnām.

Sacensībās piedalījās vairāk nekā 70 riteņbraucēju no trim Baltijas valstīm, kuri cīnījās par godalgām septiņās klasēs. Katrs dalībnieks veica divus braucienus, kuru rezultātus summējot, tika noteikts vietu sadalījums kopvērtējumā.

Elites grupā septiņu riteņbraucēju konkurencē Latvijas čempiona titulu izcīnīja Kārlis Kišuro no "Trek Rockstar" komandas. Divu braucienu summā viņš bija par 4,28 sekundēm ātrāks nekā Jānis Ozoliņš ("Veloprofs CTM"), kurš savukārt trešās vietas ieguvēju un otrā brauciena labākā rezultāta īpašnieku Mārci Ščerbiņinu ("M9 racing") apsteidza tikai par 0,12 sekundēm.

Visvairāk dalībnieku – trīsdesmit sešus – bija pulcējusi "Hobby FS" klase 18–29 gadus veciem braucējiem bez licencēm un ar velosipēdiem ar pilnu amortizāciju. Abos braucienos ātrākais bija Toms Miks Andersons ("Two Wheel Generation"), summā 2,51 sekundi no viņa atpalika Reinis Mednis, vēl sekundes sešas simtdaļas lēnāks bija Juris Luščenoks. "Hobby HT" klasē velosipēdiem ar priekšējo amortizāciju pirmās trīs vietas ieguva Kārlis Krūmiņš, Reinis Simsons (+1,42 s) un Elvijs Prokopovs (+2,25 s).

Sacensībās dāmām par uzvarētāju pārliecinoši kļuva Paula Žibasa, jauniešiem (līdz 16 g. v.) pirmo vietu izcīnīja Renārs Vilnis, junioriem (17–18 g. v.) – Reinis Mārtiņš Priedītis, bet senioriem (30 g. v. un vecāki) – Romāns Voičenko.

Latvijas čempionāts bija Latvijas kausa izcīņas priekšpēdējais posms. Pēdējais paredzēts 29. septembrī Baldones novada Riekstukalnā.