28.08.2013 11:01

Kamaniņu braucēji Siguldā sākuši ledus treniņus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucēji Siguldā sākuši ledus treniņus Krišjānis Grantiņš

Latvijas izlases kamaniņu braucēji Siguldas bobsleja un kamaniņu trases starta estakādē uzsākuši ledus treniņus pirms olimpiskās sezonas sākuma.

Ledus treniņus olimpiskajā sezonā sāka Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Saiva Dambīte, Andris Šics, Juris Šics, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Paralēli izlases pamata kodolam savu meistarību apliecinās arī tādi sportisti kā Kārlis Krišs Matuzels, Kristens Putins, Kristers Aparjods, Kendija Aparjode un Alise Evelīna Mitkus, kuri izcīnījuši vietu junioru izlasē, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) pārstāve Mērija Ansviesule.

Pavisam šogad Latvijas kamaniņu sporta izlasi pārstāvēs gandrīz 20 sportisti, no kuriem 13 ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā.

Izlases galvenais treneri Pēteris Cīmanis uzsver, ka tā ir fantastiska iespēja un priekšrocība, ka uz ledus sportisti var tikt jau augusta mēnesī un maksimāli ilgi trenēties apstākļos, kas pietuvināti reālajiem startiem sezonas laikā.

Izlases treniņu grafiks paredz, ka sportisti uz ledus estakādes trenēsies 3–4 reizes nedēļā līdz 21. septembrim, kad risināsies "Prezidenta kauss" starta rāviena sacensībās pieaugušajiem un junioriem.

Nākamajā sezonā Siguldas trasē janvārī, divas nedēļas pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, risināsies pēdējais devītais Pasaules kausa izcīņas posms, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts. Janvārī Sigulda uzņems Pasaules kausa izcīņas junioriem ceturto posmu, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts junioriem.