27.08.2013 15:59

Mini motokrosa sezona Jaunmārupē vēl nav galā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mini motokrosa sezona Jaunmārupē vēl nav galā motokross.lv

Kaut arī sākotnēji bija plānots jauniešiem domātās motokrosa sacensības skolēnu brīvdienās sarīkot piecos posmos, organizatori nolēmuši, ka oktobrī būs arī sestais.

Mini motokrosa piektajā posmā motocentrā "Vilciņi" vairākās motociklu, kvadriciklu un meistarības klasēs startēja vairāk nekā sešdesmit jauno motobraucēju vecumā no trim līdz 15 gadiem no visas Latvijas.

Starp pašiem vecākajiem un pieredzējušākajiem – MX85 klasē lietpratējiem (11–15 g. v.) – piektajā vietā posmā ierindojās ķekavietis Sandis Freinbergs, kurš kopvērtējumā ieņem otro pozīciju. Līderis Niks Sūna no Ogres pārsvaru pār tuvāko sekotāju pēc pēdējām sacensībām palielinājis no viena līdz 13 punktiem (par uzvaru braucienā pienākas 25 punkti).

MX85 klasē jaunbraucējiem (un arī jaunbraucējām) pirmo vietu ieņem rīdziniece Anna Stecjuka, kura pēdējās sacensībās ieņēma trešo vietu. Pirmais posmā un trešais summā ir Roberts Konrāds no Ikšķiles, bet ceturtā – otrā labākā starp meitenēm Lauma Freinberga no Ķekavas.

MX65 lietpratēju klasē (7–12 g. v.) līderpozīcijās nostiprinājies Patriks Ūzuls no Mārupes moto kluba "Bieriņi", bet jaunbraucējiem otrais aiz Priekuļu motobraucēja Gusta Mareka Simsona ir ķekavietis Mareks Stendzenieks.

MX50 lietpratēju klasē (3–9 g. v.) līdz ar uzvaru abos piektā posma braucienos pārsvaru pār sekotājiem palielinājis Kārlis Reišulis no Krimuldas novada (235 p.). Par 24 punktiem no viņa atpaliek mārupietis Edvards Bidzāns un Jānis Kubuliņš no Gulbenes novada. Savukārt MX50 "rūķīšu" klasē labākais no Pierīgas motobraucējiem ir Jānis Mārtiņš Reišulis, kuram gan pēdējā posmā, gan kopvērtējumā ceturtā vieta.

Kvadriciklu junioru (11–15 g. v.) klasē kopvērtējumā pirmās divas vietas ieņem Mārtiņš Toms Puķītis no Mārupes un Aigars Lansbergs no Ķekavas, lietpratēju (9–12 g. v.) klasē ceturtais ir Artūrs Baltgalvis no Saulkrastiem, kurš gan piedalījies tikai divos posmos, bet jaunbraucēju (9–12 g. v.) un "rūķīšu" (3–8 g. v.) grupās labāko kvartetā ir carnikavieši – attiecīgi Kristiāns Jānis Stoļarovs un Roberts Purmalis.