27.08.2013 12:39

Komandas sacenšas, meklējot objektus Doles salā

Autors  orientesanasdole.aicis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Komandas sacenšas, meklējot objektus Doles salā www.aicis.lv

24. augustā Doles salā norisinājās otrās orientēšanās sacensības "Orientējies Doles salā". Pasākuma bāzes vieta nemainīga – ainaviskais un omulīgais krodziņš "Nēģis". Šo sacensību tematika bija komandu foto orientēšanās apkārt Doles salas lejas daļai.

Komandām bija jāatrod un jānofotografē 15 objekti, kuri bija izvietoti dažādos intervālos tuvu ceļam apkārt Doles salas lejas daļai. Pa orientēšanās maršrutu kursēja arī "barotava", kurā dalībniekiem tika nodrošināta iespēja veldzēt slāpes un atgūt mundrumu ar krodziņa sagatavotajiem cienastiem. Tā kā visas komandas bija atradušas meklējamos objektus, bija jāņem talkā papilduzdevums, kurā komandām bija jāšauj pa mērķi ar pneimatiskajām šautenēm. Pasākuma dalībniekiem nācās pierādīt savas prasmes precizitātē ne tikai orientēšanās trasē, bet arī šautuvē, kas bija diezgan būtiski, jo sacensības notika uz precizitāti, ne ātrumu.

Pirmo vietu un atpūtu pārvietojamā pirtī izcīnīja komanda "Bultas", kura papilduzdevumā ar savu precizitāti nedeva nekādas cerības pārējām komandām un kopā ieguva 136 punktus. Sīvāka konkurence izvērtās starp otro un trešo vietu. Ar četru punktu starpību, iegūstot 121 punktu, otro vietu un braucienu ar kuteri izcīnīja komanda "Zemzari GPS". Ar 117 punktiem trešajā vietā ierindojās komanda "Pogu eksperti", balvā saņemot dāvanu karti 10 latu vērtībā no krodziņa "Nēģis".

Uz sacensībām komanda "Spēks no tētiem" ieradās ar leģendāru braucamo – ugunsdzēšamo automašīnu "Mercedes-Benz 1113B". Šī ir viena no divām automašīnām, kas piedalījās ekspedīcijās "Saules vārti" pa vienpadsmit Latīņamerikas valstīm, "Āfrikas josta" Rīga–Keiptauna, Rīga–Bangkoka un Bangkoka – Rīga. Līdz ar to šīs "Orientējies Doles salā" sacensības sanāca savā veidā īpašas: bija iespējams aplūkot leģendu klātienē – automašīnu, ar kuru latvieši izbraukājuši visu pasauli un vietas, kurās neviens vēl nav braucis.

Pasākuma organizators saka lielu paldies visiem, kuri palīdzēja pasākuma norisē, kā arī visiem atbalstītājiem. Lai arī atsaucība bija uz pusi mazāka nekā pirmajā reizē, kad piedalījās 17 komandas, tomēr diena tika pavadīta ar pozitīviem iespaidiem. Kopā ar palīgu komandu jau tiek plānots nākamais pasākums – "Orientējies Doles salā" sporta spēles.

Nākamās "Orientējies Doles salā" sacensības plānotas 21. septembrī. Pasākumā paredzēta gan orientēšanās, gan jautras stafetes, gan atsevišķas disciplīnas. Dalībnieki varēs piedalīties gan individuāli, gan komandās. Tiks domāts arī par aktivitātēm līdzjutējiem un vakara programmu. Ar šo pasākumu, visticamāk, noslēgsies "Orientējies Doles salā" pirmā sezona.

Fotogaleriju skatīt šeit.