26.08.2013 11:53

Pierīgas florbola komandas iesildās pirms jaunās sezonas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas florbola komandas iesildās pirms jaunās sezonas Latvijas Florbola savienība

Ulbrokas/florbola skolas "Masters" vīru un florbola kluba "Ķekava" dāmu komandas izcīnījušas otrās vietas starptautiskā pirmssezonas turnīrā "Latvian Open", kas nedēļas nogalē notika Valmierā un Kocēnos.

Vīru turnīrā, kurā piedalījās 22 komandas un spēles ritēja divos puslaikos pa 15 minūtēm, Ulbroka FS "Masters" florbolisti priekšsacīkstēs guva četras uzvaras un vienreiz nospēlēja neizšķirti, savā grupā ieņēma pirmo vietu un uzreiz kvalificējās ceturtdaļfinālam. Tajā viņi ar 4:3 uzvarēja Bauskas komandu, pusfinālā ar 1:0 pārspēja mājiniekus valmieriešus un vienīgo zaudējumu piedzīvoja finālā, ar 3:6 piekāpjoties RTU/"Inspecta" vienībai.

Turnīrā startēja arī divas Ķekavas florbola komandas, kurām nācās aizvadīt savstarpējo cīņu astotdaļfinālā – FBK "Ķekava" ar 4:3 pārspēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistus, taču nākamajā kārtā ar 1:3 zaudēja vēlākajiem turnīra uzvarētājiem RTU/"Inspecta".

Veiksmīgāk Ķekavas klubi startēja dāmu turnīrā. FK "Ķekava" pēc trim uzvarām grupu turnīrā ceturtdaļfinālā pieveica Igaunijas komandu "Sparta Spordiselts" 3:0, pusfinālā apspēlēja novadnieces "Ķekavas Bulldogs" florbolistes 6:1, taču finālā zaudēja Krievijas čempionvienībai "Nauka Trevelstroy" 1:6.

"Buldodzes" spēlē par trešo vietu ar 2:3 zaudēja laukuma saimniecēm Kocēnu "Rubenei" un noslēguma ierindojās ceturtajā vietā.

Turnīrā "Latvian Open" piedalījās arī divas florbola kluba "Ādaži" komandas. Dāmas priekšsacīkšu turnīrā vienreiz nospēlēja neizšķirti un piedzīvoja divus zaudējumus, astotdaļfinālā ar 2:1 pārspēja "Saint-Petersburg United" komandu no Krievijas, bet ceturtdaļfinālā ar 0:6 zaudēja vēlākajām čempionēm "Nauka Trevelstroy" florbolistēm.

Savukārt vīri apakšgrupas turnīrā savā grupā ieņēma piekto vietu (viens neizšķirts, četri zaudējumi) un neiekļuva izslēgšanas turnīrā.

Plānots, ka Latvijas florbola čempionāts sāksies 28. septembrī.