23.08.2013 20:30

Handbola virslīgā nākamsezon būs divas Stopiņu komandas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Handbola virslīgā nākamsezon būs divas Stopiņu komandas Krišjānis Grantiņš

Latvijas virslīgas čempionātā titulētajai Stopiņu novada dāmu handbola komandai pievienosies arī Stopiņu NHK vīri. Plānots, ka Latvijas čempionāts šogad startēs 28. septembrī.

Latvijas Handbola federācija informēja, ka 2013./2014. gada sezonā Latvijas virslīgā vīriem piedalīsies desmit komandas (par vienu vairāk nekā pērn), viņu vidū arī Stopiņu novada klubs. Pēc diviem aizvadītiem priekšsacīkšu apļiem astoņas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā un turpinās cīņu par medaļām.

Savukārt dāmu virslīgas turnīra dalībnieču skaits saglabājies iepriekšējais – sešas. Tiesa, Salaspils handbola klubs vēl nav oficiāli reģistrējies un nokārtojis nepieciešamās formalitātes. Pēc triju apļu turnīra trīs labākās komandas uzreiz iekļūs pusfinālā, bet ceturtās un piektās vietas ieguvējas aizvadīs pārspēles par atlikušo vietu labāko kvartetā.

Abos turnīros pieredzes krāšanas nolūkos piedalīsies arī Latvijas junioru izlases – 1996. g. dz. jaunieši un 1998. g. dz. jaunietes. Taču abas šīs komandas nepretendēs uz vietu izslēgšanas turnīros.

Pagājušajā sezonā abas Stopiņu novada vienības ierindojās otrajās vietās – dāmas finālā piekāpās LSPA handbolistēm un nolika valsts čempionu titulu, kas viņu īpašumā bija iepriekšējos divus gadus, bet vīri izcīnīja otro vietu pirmās līgas turnīrā.