22.08.2013 19:00

Siguldā iegriežas daudzdienu velobrauciens "Baltic Chain Tour"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā iegriežas daudzdienu velobrauciens "Baltic Chain Tour" balticchaintour.com

"Baltijas ķēdes" ceturtā posma finišu Siguldā pēc nobrauktiem 179 kilometriem pirmais sasniedza slovāks Patriks Tibors.

Daudzdienu velobraucienā "Baltic Chain Tour" piedalās 20 komandas un nacionālās izlases no 15 valstīm. Sacīkstes startēja Somijā, turpinājās Igaunijā, bet ceturtdien tika aizvadīts vienīgais posms Latvijā – riteņbraucēji mēroja distanci no Smiltenes caur Valmieru, Straupi un Raganu līdz Siguldai, kur viņus sagaidīja vēl divu nepilnus 40 km garu apļu distance ar vairākiem stāviem kāpumiem.

Tieši šajos apļos arī risinājās izšķirošie notikumi cīņā par uzvaru posmā. Izveidojās vairākas bēgļu grupiņas, kas beigās sadalījās vēl sīkāk. Finišā pirmais bija slovāks Patriks Tibors, kurš par piecām sekundēm apsteidza Ivanu Savicki no Krievijas. Piecas sekundes vēlāk distanci beidza vēl seši riteņbraucēji ar somu Pāvo Pājanenu priekšgalā. Labākais no mājiniekiem bija "Alpha Baltic/Unitymarathons.com " komandas pārstāvis Indulis Bekmanis, kurš mērķi sasniedza desmitais 23 sekundes aiz uzvarētāja. 15. vietā posmā ierindojās Andris Vosekalns (+0:44).

Velobrauciena kopvērtējumā pēc četriem posmiem par līderi kļuvis P. Pājanens, kurš tuvāko sekotāju Filipu Valslebenu no Vācijas apsteidz par deviņām sekundēm. I. Bekmanis ieņem septīto vietu (+0:37), A. Vosekalns 18.vietu (+1:05).

"Baltic Chain Tour", jeb "Baltijas ķēde" ir tradīcijām bagāts daudzdienu velobrauciens, kas bija ļoti populārs jau no tā pirmsākumiem pagājušā gadsimta 50. gados. Pēc Latvijas, Lietuvas un Igaunijas neatkarības atjaunošanas tas apsīka, taču 2011. gadā, pateicoties visu trīs valstu riteņbraukšanas federāciju prezidentu noslēgtajam memorandam, sacensības tika atjaunotas, un tās sekmīgi norisinājušās jau trešo gadu.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz nozīmīgās sacensības būs plašākas. Kopumā velobraucienā septiņās dienās paredzēts aizvadīt sešus posmus. Piektdien riteņbraucējiem paredzēta vienīgā atpūtas diena, kam sekos izšķirošie posmi Lietuvā.