22.08.2013 14:49

Pludmales volejbolistiem četri pusfināli un viena medaļa

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pludmales volejbolistiem četri pusfināli un viena medaļa arhīvs

Ar finālturnīriem trijās vecuma grupās noslēdzies Latvijas čempionāts pludmales volejbolā jauniešiem. Dalībnieku vidū bija arī vairāki pāri no Siguldas un Zvejniekciema.

Vissekmīgāk no Pierīgas bīčistiem startēja siguldietis Aigars Jonass kopā ar Ralfu Punānu no Cēsīm vecākajā A grupā (1995./96. g. dz.). Grupu turnīrā viņi četrās spēlēs guva trīs uzvaras, izslēgšanas turnīru sāka divām uzvarām un zaudējumu, pusfinālā piedzīvoja vēl vienu neveiksmi, bet mačā par trešo vietu divos setos uzvarēja Mārtiņu Gecu un Deividu Stupiņu no Kuldīgas un izcīnīja bronzas medaļu.

Edgars Strads un Gvido Gailītis no Siguldas A grupas finālturnīrā ierindojās dalītā 9.–10. vietā.

B grupas (1997./98. g. dz.) finālturnīrā Kristaps Ozols un Teodors Kerimovs ieņēma ceturto vietu. Līdz pusfinālam siguldieši bija piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, tomēr abās izšķirošajās spēlēs par medaļām pretinieki izrādījās pārāki. Otrs pāris Valts Ungurs un Toms Budrēvics ierindojās 15. vietā.

Diviem pāriem līdz pusfinālam izdevās aizkļūt arī meiteņu turnīros. B grupā ceturtajā vietā ierindojās Annija Liniņa no Zvejniekciema kopā ar smiltenieti Lindu Puriņu, bet jaunākajā C grupā (1999./2000. g. dz.) – viņas novadnieces Milda Martinsone un Sintija Umbraško. Abiem duetiem noslēgumā ceturtās vietas. Vienu pozīciju zemāk B grupā ieņēma Īvaise Zaķe un Alise Umbraško.

Latvijas jaunatnes pludmales volejbola čempionāta priekšsacīkšu posmi no jūnija sākuma bija notikuši Liepājā, Kuldīgā, Rīgā, Gulbenē, Cēsīs un Siguldā. Dalībnieku vidū bija arī jaunie sportisti no Ropažiem un Krimuldas novada.