21.08.2013 17:30

Svētdien Mārupes novadu pārņems riteņbraucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

25. augustā Mārupē risināsies šogad Latvijā vienīgās kalnu divriteņu (MTB) sacensības, kas iekļautas Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) oficiālajā kalendārā.

"SMScredit.lv" Mārupes MTB maratona ietvaros sacensības paredzētas trijās distancēs (starta un finiša vieta atradīsies pie Jaunmārupes ūdens torņa).

Pieredzējušākie sportisti no 19 gadu vecuma ar derīgām UCI licencēm startēs 92 km garajā distancē. Rīkotāji informēja, ka dalībnieku vidū būs vācietis Štefens Tums no "Ultra Sports Rose Racing Team" komandas, kas iepriekš sekmīgi startējis UCI MTB sērijas sacīkstēs.

Tautas distance būs 47 km gara (aptuvenais maršruts: Jaunmārupe–Mazcena–Skulte–Beberbeķi–Liberi–Brīvkalni–Dzilnas–Stūri–Jaunmārupe). Braucienā var piedalīties no 13 gadu vecuma, vērtēšana notiks sešās vecuma grupās dāmām un kungiem (dalības maksa sacensību dienā 15 latu). Savukārt 0,5–1 km garajā bērnu distancē aicināti startēt zēni un meitenes līdz 12 gadu vecumam (dalības maksa 10 latu). Līdz trešdienas pēcpusdienai sporta klasē bija pieteikušies 35 dalībnieki, tautas klasē 438 un bērnu klasē 180 dalībnieki.

Svētdien plkst. 8 līdz 10 reģistrācijas teltī starta/finiša zonā notiks numuru izsniegšana. Plkst. 11 garākajā 92 km distancē startēs dāmas, pusstundu vēlāk trasē dosies vīri. Plkst. 11.40 paredzēts bērnu sacensību sākums, plkst. 13.30 starts 47 km tautas braucienā, bet apbalvošanas ceremonija notiks aptuveni plkst. 15.

Ikviens, kas plāno startēt tautas vai bērnu distancē, ir aicināts piedomāt pie sava un velosipēda noformējuma, jo sacensību atbalstītāji pludmales dvieļus pasniegs šādās nominācijās: "Mis oranžais tērps", "Misters oranžais tērps", "Jaunākais minējs", "Rudākais dalībnieks", "Skaistākās bizes", "Kolorītākās brilles", "Bārdainākais/ūsainākais velosipēdists", "Sievišķīgākā braucēja", "Dubļainākais divritenis", "Ekipētākais braucējs".

"Tik augsta līmeņa kalnu velosipēdu sacensības Latvijā rīkosim jau otro gadu. Pērn šīs sacensības norisinājās Jūrmalā, bet šogad tās izlēmām organizēt Mārupē, jo šeit ir iespēja izveidot sarežģītāku un līdz ar to interesantāku trasi," stāsta viens no MTB maratona organizatoriem Kaspars Tupiņš. "Līdz ar vietas maiņu trase būs pauguraināka un lielākā daļa tās posmu virzīsies pa mežu."

Viena no atrakcijām Mārupes MTB maratonā būs Ruļļu cīņas jeb fiksēto velosipēdu sacensības, kurās ikviens varēs salīdzināt savus spēkus ar citiem 500 metru garā distancē, uzzināt savu vidējo un maksimālo ātrumu, kā arī savu vietu topā. Tas riteņbraucējs, kurš no plkst. 11 līdz 17 paredzētajās cīņās uzrādīs labāko rezultātu, balvā iegūs velosipēdu ar divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga autogrāfu.

Savukārt bērniem starta/finiša zonā ir paredzētas gan piepūšamās atrakcijas, gan dažādi konkursi. Skatītājiem tiks izdalīti īpaši atribūti, kurus varēs izmantot, lai atbalstītu savus sacensību favorītus.

Sacensības organizē SIA "Alpha Baltic Sport" sadarbībā ar Mārupes novada domi.