21.08.2013 11:23

Foto velo orientēšanās sacensības Olainē pārsteidz ar lielo dalībnieku skaitu

Autors  www.olainessports.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto velo orientēšanās sacensības Olainē pārsteidz ar lielo dalībnieku skaitu Olaines sporta centrs

Jau trešo gadu pēc kārtas Olaines novada iedzīvotājiem bija iespēja piedalīties Olaines sporta centra rīkotajās foto velo orientēšanās sacensībās "Pilsētas medības 2013".

Dalībniekiem, orientējoties Olaines pilsētas kartē, noteiktā laikā jāmeklē dažādi objekti un lietas, kas ļauj paskatīties uz pilsētu no cita skatu punkta un ļauj pabūt vietās, kur ne katrs olainietis ir bijis. Sacensības pirmo reizi pulcēja tik lielu dalībnieku skaitu – 18 komandas.

Dalībniekiem bija iespēja izbraukt vienu no divām trasēm: ģimenes (ar 35 kontrolpunktiem) vai draugu (ar 60 kontrolpunktiem). Šogad ne tikai palielinājās meklēto punktu skaits, bet arī dalībniekiem bija jāveic papildus uzdevumi, par kuriem varēja nopelnīt ekstra punktus. Traucoties cauri meža takām, velo celiņiem, pilsētas ielām, rūpnīcu rajonu un Mežaparku, visi dalībnieki veiksmīgi finišēja, bija pietiekoši noguruši un gandarīti par paveikto.

Olaines Sporta centram ir liels prieks un pateicība tām komandām un tiem dalībniekiem, kas piedalījās rīkotajā pasākumā jau otro vai pat trešo gadu pēc kārtas.

Ģimeņu grupā trešo godalgoto vietu ar 34 punktiem un laiku divas stundas un trīs minūtes ieguva komanda "Spārītes", otro vietu arī ar 34 punktiem, bet stundā un 58 minūtēs ieguva komanda "Niknās Balerīnas", bet par uzvarētājiem kļuva Eiduku ģimene, kas stundā un 56 minūtēs ieguva 42 punktus.

Draugu grupā pirmās trīs vietas atšķīrās tikai ar viena punkta vai vienas minūtes starpību. Trešo vietu ar 44 punktiem un divām stundām ieguva komanda, kas sacensībās piedalās jau trešo gadu – "Velomāni". Otro vietu ieguva kolorītā komanda „Dāmu Trio", iegūstot 45 punktus divās stundās un vienā minūtē, bet pirmo vietu, apsteidzot otrās vietas ieguvējas tikai ar vienas minūtes starpību, ieguva komanda "Avenītes".

Komandas, kas šoreiz neieguva godalgotās vietas saņēma Olaines Sporta centra sarūpētus piemiņas suvenīrus un pateicības par piedalīšos. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma gan saldās, gan pārsteiguma balvas.

Fotogalerija skatāma šeit.