20.08.2013 15:57

Baldones regbistes trešās Jūrmalas smiltīs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldones regbistes trešās Jūrmalas smiltīs Publicitātes foto

Vaivaru pludmalē pie "Nemo" kempinga aizvadīta pirmā Jūrmalas sadraudzības pilsētu kausa izcīņa pludmales regbijā sievietēm "Jūrmala Cup 2013", ko organizēja regbija klubs "Jūrmala". Dalībnieču vidū bija arī komanda no Baldones.

Pirmajā posmā sešas komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, un baldonietes pēc spēlēm ar Klaipēdas un Rīgas vienībām savā grupā ierindojās otrajā vietā. Pusfinālā mājinieces un vienas no turnīra galvenajām favorītēm jūrmalnieces sagādāja Baldones regbistēm smagu zaudējumu – 0:8.

Spēlē par trešo vietu tikās Baldones un Jelgavas komandas. "Uz papīra" jelgavnieces bija favorītes, viņu sastāvā bija vairākas Jaunatnes olimpiādes uzvarētājas, taču baldonietes to ignorēja un nedaudz pārsteidzoši bronzas cīņā guva uzvaru 2:0.

Finālā Jūrmalas kluba regbistes ar 2:0 pārspēja viešņas no Klaipēdas, bet spēlē par piekto vietu rīdzinieces ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Palangas komandu.

Viens no turnīra rīkotājiem Māris Šmits pavēstīja, ka jau nākamgad "Jūrmala Cup" pludmales regbija turnīra dalībnieku sastāvs varētu būt krietni kuplāks, bet pēc 3–4 gadiem Jūrmala varētu pretendēt uz Eiropas pludmales čempionāta rīkošanu.