19.08.2013 14:14

Trīs Babītes jaunie futbolisti piedalās jauno talantu skatē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trīs Babītes jaunie futbolisti piedalās jauno talantu skatē Latvijas Futbola federācija

Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" bija pulcēti talantīgākie U-14 vecuma (1999. g. dz.) futbolisti, viņu vidū arī trīs sporta kluba "Babīte" spēlētāji.

Kopumā jauno talantu skatē piedalījās 39 spēlētāji no Rīgas, Jelgavas, Rēzeknes, Daugavpils, Preiļiem, Tukuma un citām pilsētām. Sporta klubu "Babīte" šajā četru dienu pasākumā pārstāvēja aizsargi Mihails Ļesnojs un Nikita Žarovs, kā arī pussargs Einārs Blumers.

Labākos rezultātus šī vecumā talantu skatē uzrādīja Rīgas "JFC Skonto" audzēknis Jānis Grīnbergs, kurš no visiem sava vecuma futbolistiem bija veiklākais "llionoisa ar bumbu" un "Ilionoisa bez bumbas" vingrinājumos, savukārt 10 metru un 30 metru skrējienā no vietas ātrākā futbolista godu šajā vecuma grupā izpelnījies FK "Dinamo Rīga" audzēknis Marks Smuļko.

Iepriekš "OKartes" Futbola akadēmijā risinājās talantu skate arī U-15 vecuma grupā, kurā no sporta kluba "Babīte" piedalījās Madars Liepiņlauskis. Bet sadarbība ar Krievijas premjerlīgas klubu Maskavas "CSKA" jūlija beigās rīkotajā 12–14 gadus veco futbolistu treniņnometnē lielu ievērību izpelnījās Babītes komandas jaunais talants Oskars Rubenis, kurš futbola prasmes turpinās apgūt "CSKA" jaunatnes akadēmijā.