19.08.2013 12:58

Pierīgas jātnieces Latvijas čempionu godā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jātnieces Latvijas čempionu godā Latvijas Jātnieku federācija

Latvijas čempionātā šķēršļu pārvarēšanā jaunzirgiem, poniju jāšanā un amatieru konkurencē, kas notika sporta centrā "Kleisti", vairākas godalgas ieguvuši Pierīgas novadu jātnieku klubu pārstāvji.

Sacensības risinājās divas dienas, kopā tika veikti 12 konkūra maršruti – pa diviem katrā kategorijā.

Līdz piecus gadus veco zirgu konkurencē maršrutā ar 105 un 110 cm augstiem šķēršļiem pirmo vietu izcīnīja Laura Penele no Jaunmārupes zemnieku saimniecības "Lielceri" ar zirgu Dundas VDM. Pirmajā dienā viņi sasniedza ceturto rezultātu, bet otrajā bija labākie. Savukārt, startējot ar zirgu Lelois, L. Penele kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu.

"Gandarījumu rada tas, ka abas dienas spēju parādīt stabilu rezultātu. Pirmajā startēju ar trim zirgiem, otrajā – ar diviem, jo viens no viņiem norāva pakavu. Dundas VDM nopirkts Holandē, bet abi pārējie – Lelois un Leonardo – iegādāti Latvijā. Domāju, ka visiem šiem zirgiem būs laba nākotne, un tie lēks arvien augstākus maršrutus. Prieks arī par to, ka šo zirgu sagatavošanas posmā sacensībām esmu darbu darījusi pati, un šāda stabilitāte ir labs rezultāts. Mani jaunie zirgi paši ir ļoti talantīgi, viņiem lēkšana ir no dabas dota, pašai tikai tie jāpieradina pie sacensību atmosfēras un jāizdara distancē viss pēc vislabākās sirdsapziņas," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestam atzina Latvijas čempione.

Sacensībās otrās grupas amatieriem divu dienu kopvērtējumā Pierīgas klubu pārstāvji ieņēma pirmās trīs vietas. Uzvarēja Baldones jātnieku sporta kluba "Telfas" pārstāve Olga Šellere ar Prestižu, aiz viņas ierindojās Laima Lāce ar Adelaidi (z/s "Tīraines staļļi") un Kate Ansone ar Chandra H (Babītes novada JSK "Sport de Lux").

Olga Šellere uzreiz pēc Latvijas čempionāta jau treneres statusā devās uz Dāniju, kur no 21. līdz 25. uugustam notiks Eiropas čempionāts paralimpiskajā iejādē. "Tur darīšu visu, lai mūsu komandas sportisti – Rihards Snikus un Oskars Lukauskis – nostartētu savā vislabākajā līmenī. Esmu ļoti pateicīga Airisai Penelei par palīdzību sagatavošanās darbā, kā arī daudziem citiem cilvēkiem, kuri atbalsta mūsu sportistu sagatavošanos un startus sacensībās," tā O.Šellere.

Vēl otro vietu pirmās grupas amatieru konkurencē ieņēma Linda Sudāre no Inčukalna novada Jauno jātnieku skolas ar zirgu Credo, bet trešais 6–7 gadus veco zirgu grupā bija Aigars Bregže no z/s "Lielceri" ar Corrado.