15.08.2013 16:45

Pierīgas florbola komandas startējušas "Czech Open" turnīrā Prāgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas florbola komandas startējušas "Czech Open" turnīrā Prāgā Latvijas Florbola savienība

Pasaules lielākajā florbola turnīrā vairāku Latvijas klubu vidū ir Ulbrokas/florbola skolas "Masters" vīru un junioru vienības, kā arī florbola kluba "Ādaži" dāmu komanda.

Čehijas atklātais florbola turnīrs norisinās vairākās vecuma un meistarības grupās, un tajā startē gandrīz trīs simti komandu no visas Eiropas.

Ulbroka/FS "Masters" vīru komanda piedalās prestižajā "Pro" kategorijas turnīrā. Pirmajā kārtā 2x20 minūšu mačā Latvijas virslīgas klubs piekāpās "FBC Česka Lipa" florbolistiem no Čehijas 3:5. Ar precīziem metieniem izcēlās Ainārs Juškēvičs, Jānis Kokins un Kaspars Šķēls. Vēl grupu turnīrā Ulbrokas florbolistiem jāsacenšas ar Šveices komandu "Thurgau" un "Itelligence Bulldogs" vienību no Čehijas pilsētas Brno.

Junioru apakšgrupu turnīru sekmīgi izdevās sākt Ulbroka/FS "Masters" jauniešiem, kuri 2x15 minūšu spēlē ar 3:1 pārspēja Karlovivavru klubu "FB Hurrican". Vārtus ulbrokiešu labā guva Edžus Ceriņš, Rolands Peļņa un Ričards Gruziņš.

Nākamajā kārtā ulbrokieši sacentās ar citu Čehijas klubu "FC Bučis team" un, spēles izskaņā atspēlējot divu vārtu deficītu panāca neizšķirtu 4:4. Precīzi metieni E. Ceriņa, R. Gruziņa, Kaspara Elča un Nika Ķuzuļa kontā. Pirmajā posmā Ulbrokas klubs cīnīsies ar vēl vienu Čehijas klubu "FBC Kladno.

Zaudējumus pirmajās divās grupu turnīra spēlēs ceturtdien piedzīvoja šāgada Latvijas pirmās līgas čempionāta uzvarētājās florbola kluba "Ādaži" spēlētājas, kuras pirms "Czech Open" bija aizvadījušas pārbaudes spēli ar Čehijas čempionēm "Tatran Strešovice" (2:6). Viņas vispirms ar 0:4 piekāpās Prāgas komandai "Wizards DDM", bet pēc tam ar 1:2 arī Jihlavas "FBŠ" no Čehijas. Vēl ādažniecēm jāsacenšas ar Zviedrijas klubu "Lindas Waves IBK".

Piektdien notiks apakšgrupu turnīru pēdējās spēles. Pēc tam grupas pirmās vietas ieguvēji uzreiz iekļūst izslēgšanas turnīra trešajā kārtā, otrās vietas ieguvēji "play off" sāks ar otro kārtu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvēji – ar pirmo kārtu.