15.08.2013 17:59

Olainietis Ķīnas televīzijas šovā mēģinās labot Ginesa rekordu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olainietis Ķīnas televīzijas šovā mēģinās labot Ginesa rekordu Krišjānis Grantiņš

Šāgada Eiropas skeitborda čempionu, vairākkārtēju pasaules čempionu un divu Ginesa rekordu īpašnieku olainieti Jāni Kuzminu Centrālā Ķīnas televīzijas kanāla CCTV pārstāvji ir uzaicinājuši piedalīties populārajā Ķīnas Ginesa rekordu šovā "Zheng Da Zong Yi".

Jānis Kuzmins piedāvājumu ir pieņēmis un šobrīd Ķīnā veic nepieciešamos sagatavošanās darbus un treniņus, lai sasniegtu labāko iespējamo rezultātu un pārspētu pats savu Ginesa rekordu skeitborda slalomā 100 konusu distancē. Rekordu Jānis sasniedza 2010. gadā, kad distanci veica 20,774 sekundēs, nenogāžot nevienu konusu.

"Pasaules Ginesa rekordu šovs Ķīnā ir ļoti populārs. Iespēja pārstāvēt Latviju valstī, kur daudzi pat nezina par mūsu eksistenci, ir liels pagodinājums," vērtē Jānis Kuzmins. "Vienlaikus tas ir arī liels izaicinājums – pārspēt savu rekordu. Teorētiski un sajūtu ziņā tas ir iespējams, taču noteikti noderēs atbalsts un veiksme."

Pēc Olaines sportista vārdiem, populārā šova veidotāji ir parūpējušies par visu, lai Ķīnā rekorda labošana norisinātos atbilstoši pasaules Ginesa rekorda prasībām un viņam izdotos iecerētais. Šovu ik sezonu noskatās vairāk nekā 50 miljoni Ķīnas iedzīvotāju.