13.08.2013 16:22

Sporta kompleksā "333" aizvadīta spraiga nedēļas nogale

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sestdien Ropažu novadā notika "Red Bull Kart Fight" amatieru kartinga sacensības, bet svētdien risinājās sacīkstes standarta automašīnām ""BTA" Vasaras kauss 2013".

"Red Bull Kart Fight" kartinga sacensības amatieriem, kas Latvijā notiek otro gadu, risinās trijos reģionālajos posmos. Sporta kompleksā "333" notika otrais posms, kurā, tāpat kā abos pārējos, 20 ātrākie braucēji nopelnīja tiesības piedalīties finālsacensībās augusta beigās Biķernieku trasē un sacensties ne tikai par Latvijas čempiona titulu, bet arī ceļazīmi uz "Red Bull Kart Fight" pasaules finālu nākamā gada aprīlī Austrijā.

Sacīkstēs Ropažos piedalījās 244 kartinga braucēji, kuri visas dienas garumā aizvadīja 25 braucienus. Par ātrākā apļa laika autoru un otrā posma uzvarētāju kļuva Andrejs Laipnieks, kurš kopā ar vēl 19 ātrākajiem braucējiem kvalificējās finālsacensībām.

Dienu vēlāk īpaši izveidotā trasē (90 % asfalta, 10 % grunts seguma) 33 dalībnieki sacentās par ""BTA" Vasaras kausu" standarta automašīnām trijās klasēs. Katrs braucējs veica trīs apmēram 10 minūtes garus braucienus, katrā vietas tika sadalītas pēc absolūti labāka apļa laika, un kopvērtējumā uzvarētāja noteikšanai tika vērtēti divi labākie no trim braucieniem.

Visvairāk dalībnieku (14) bija pulcējusi "2WD" klase automašīnām ar aizmugures piedziņu. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Raivis Galviņš ar "BMW", kurš, uzvarējis pirmajos divos braucienos, trešajā nemaz nestartēja. Otro un trešo vietu ieguva attiecīgi Jānis Apsītis un Jānis Grīnbergs.

"FWD" klasē automašīnām ar priekšējo piedziņu pirmās trīs vietas ieņēma Ģirts, Raivo un Dairis Ozoliņi, kuri startēja ar "Honda CRX". Savukārt "4WD" pilnpiedziņas klasē Andris Puriņš ar "Audi Quattro" sīvā cīņā kopvērtējumā pārspēja "Subaru Impreza" braucējus Ati Riekstiņu un Vigo Rubeni.