12.08.2013 17:44

Siguldas kauss paliek Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Par nedēļas nogalē notikušo orientēšanās sacensību "Siguldas kauss" uzvarētāju elites grupā dāmām kļuva siguldiete Zanda Abzalone. Tiesa, šajā grupā viņai bija tikai divas sāncenses.

Sacensības Turaidā ritēja divas dienas, un labākie dažādās vecuma un meistarības grupās tika noteikti pēc abu dienu rezultātiem. Kopvērtējumā dāmu elitē pārliecinošu uzvaru svinēja orientēšanās kluba "Meridiāns" pārstāve Zanda Abzalone, kura, distancēs summā pavadījusi gandrīz trīs stundas, tuvāko sekotāju, kluba biedreni Sandru Grosbergu apsteidza par vairāk nekā pusstundu.

Elites grupā vīriem dalībnieku bija krietni vairāk un konkurence daudz sīvāka. Par uzvarētāju kļuva OK "Alūksne/Ape" pārstāvis igaunis Timo Silds, kurš tikai par 44 sekundēm pārspēja šāgada pasaules čempionu stafetē Dmitriju Cvetkovu no Sanktpēterburgas. Labākais no mājiniekiem bija carnikavietis Kārlis Baltacis (OK "Kāpa"), kurš, uzvarētājam zaudējot 14 minūtes, ierindojās trešajā vietā.

Pierīgas orientieristi izcīnīja godalgotas vietas vēl vairākās vecuma grupās.

Par uzvarētājiem kļuva siguldietes Kristīne Brunere (S12) un Alīda Ābola (S55), saulkrastietes Kendija Aparjode (S18) un Irita Puķīte (S35), Ruta Kukka no Ādažiem (S60), Uldis Upītis no Saulkrastiem (V16), olainietis Juris Šinke (V55) un ropažnieks Edvīns Berners (V75). Otrās vietas ieņēma Māris Mālkalnietis no Siguldas (V70) un Ārija Šinke no Olaines (S55) un trešo – ādažniece Laura Leiboma (S18).

Fotoreportāža par sacensībām meklējama šeit.