12.08.2013 16:41

Starptautiskajās jātnieku sacensībās Inčukalnā uzvar lietuvietis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Starptautiskajās jātnieku sacensībās Inčukalnā uzvar lietuvietis www.latvianhorses.lv

Triju dienu laikā sacensības šķēršļu pārvarēšanā "Baltic Open 2013" Jauno Jātnieku skolas sporta centrā Inčukalnā dažādos maršrutos startēja vairāk nekā 200 zirgu no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Sacensību kopējais balvu fonds bija 21 200 eiro.

Galvenajā 15. maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem, kurā izcīnīja "Citadeles" kausu, dubultuzvaru guva lietuvietis Kristups Petraitis, kurš ar zirgiem Lordano un Barichela ieņēma pirmās divas vietas. Piektajā vietā ierindojās Maira Leja no Jaunmārupes jātnieku sporta kluba "Temperaments" ar Anytime Pikabello Z – pārlēkšanā viņi pieļāva vienu kļūdu.

Šogad "Baltic Open" sacensības bija bagātinātas ar īpašu maršrutu valstu nacionālajām komandām "KAP Jumping Team Competition", kurā katru komandu pārstāvēja četri jātnieki. Viņi maršrutu veica divas reizes, un trīs labākie komandas dalībnieku rezultāti tika skaitīti kopā. Kopā startēja sešas komandas – trīs no Lietuvas, divas no Latvijas un viena no Igaunijas.

Par uzvarētāju kļuva Latvijas jātnieku komanda, kuras sastāvā startēja Maira Leja ar Anytime Pikabello Z, ropažnieks Guntars Siliņš ar Acadio, Ģirts Bricis no Babītes novada jātnieku kluba "Sport de Lux" ar Emilia Jolie, kā arī Kristaps Neretnieks ar Caramsin.

Pierīgas novadu jātnieku guva vairākas godalgotas vietas individuālajās sacensībās. Maira Leja trešajā maršrutā (120 cm augsti šķēršļi) izcīnīja pirmo vietu ar zirgu Parnel Argus, bet 1B maršrutā (100/105 cm) līdz 4–5 gadus veciem zirgiem ar Silver Rose ieņēma otro vietu.

Pirmās vietas ieguva arī Aigars Bregže no Mārupes zemnieku saimniecības "Lielceri" ar Corrado ātruma maršrutā (115/120 cm) 6–7 gadus veciem zirgiem, Laura Penele (ZS "Lielceri") ar Progresu divos maršrutos junioriem un jaunajiem jātniekiem (115/120 un 120/125 cm), Olga Šellere no Baldones jātnieku sporta kluba "Telfas" ar Atreju maršrutā amatieriem (100/110 cm), bet Ģirts Bricis ar Jackpot ieņēma otro vietu 14. maršrutā (125 cm).