11.08.2013 18:24

Rupeiks un Kurpnieks Ķegumā sestie, kvadricikli neiebrauc laureātos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Rupeiks un Kurpnieks Ķegumā sestie, kvadricikli neiebrauc laureātos www.rienwillems.nl

Pasaules čempionāta desmitais posms motokrosā blakusvāģiem svētdien motocentrā "Zelta zirgs" Ķegumā beidzies ar nīderlandieša Etjēna Baksa un latvieša Kaspara Stupeļa uzvaru.

Baldonieša Māra Rupeika un Haralda Kurpnieka ekipāža pēc kvalifikācijā vienā no grupām uzrādītā piektā rezultāta dienu vēlāk sacīkšu pirmajā braucienā finišēja piektajā vietā, bet otrajā ierindojās septītajā vietā. Latvijas "Grand Prix" izcīņas summā tas viņiem deva sesto vietu.

Abos braucienos pirmās trīs vietas izcīnīja Bakss/Stupelis, pasaules čempionāta līderi beļģis Bens Adriaensens ar nīderlandieti Benu van den Bogārtu, kā arī labākie no mājiniekiem Jānis un Lauris Daideri. Čempionāta kopvērtējumā Adriaensena ekipāžai ir 446 punkti, Bakss un Stupelis ir otrie, bet brāļi Daideri trešie. Rupeiks un Kurpnieks ar 261 punktu ieņem sesto pozīciju.

Turpat Ķegumā notika arī Eiropas čempionāta kārtējais posms kvadricikliem, kurā startēja divi komandas "MX Ādaži" pārstāvji. Diemžēl labāko trijniekā viņiem iekļūt neizdevās.

Rinalds Dišlers-Kirilko braucienos ieņēma sesto un desmito vietu un posma kopvērtējumā ierindojās astotajā vietā. Savukārt Edgars Meņģelis, kurš pirms nedēļas Igaunijas posmā bija izcīnījis otro vietu, šoreiz bija spiests izstāties abos braucienos. Pirmajā viņš tika klasificēts 16. vietā, bet otrajā – piektajā vietā. Summā 11. pozīcija. Kārtējo uzvaru izcīnīja francūzis Žeremī Varnija, kurš gan pirmo reizi sezonā vienā no braucieniem finišēja otrais.