10.08.2013 20:41

"Autowelt/Livonia" regbisti uzvar posmā un Latvijas čempionāta kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Autowelt/Livonia" regbisti uzvar posmā un Latvijas čempionāta kopvērtējumā Zigismunds Zālmanis, Nikon

Sestdien Siguldā "Depo" stadionā ar trešā posma sacensībām finišēja Latvijas čempionāts regbijā-7. Par uzvarētājiem gan pēdējā kārtā, gan čempionāta kopvērtējumā kļuva Garkalnes novada kluba "Livonia" pirmā komanda "Autowelt/Livonia", pirmo reizi izcīnot šādu panākumu.

Pa ceļam uz finālu "livonieši" apakšgrupā ar 55:0 apspēlēja "LLU/TELMS" regbistus un ar 38:7 uzvarēja sava kluba otro vienību "Garkalne/Livonia", bet pusfinālā ar 39:0 pieveica "Baldone/LSPA" komandu. Iekļūstot finālā, "Autowelt/Livonia" komanda, kas izcīnīja pirmo vietu abos pirmajos posmos, jau bija garantējusi pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā.

Savukārt viņu galvenie konkurenti, šāgada Latvijas kausa ieguvēji regbijā-7 Ķekavas kluba "Miesnieki" komanda "RE-Fort/Miesnieki", ceļā uz finālu apakšgrupā cīnījās neizšķirti 17:17 ar "Baldone/LSPA", ar 34:7 uzvarēja "LMT/Eži" vienību un ar 57:5 "Beverīna/Fēnikss" komandu. Pusfinālā "RE-Fort/Miesnieki" ar 22:5 pieveica "Garkalne/Livonia" regbistus.

Finālmačā rezultāts ilgi netika atklāts, līdz pirmā puslaika izskaņā pirmo piezemējumu izdarīja "Autowelt/Livonia" regbists Kristaps Bērziņš (5:0). Otrajā puslaikā livoniešu pārsvars pār "miesniekiem" jau kļuva acīmredzams. Vispirms lietuvietis Vitars Blašķis ar piezemējumu un Vigo Valdavs ar precīzu realizācijas sitienu palielināja pārsvaru līdz 12:0. Bet turpinājumā "Autowelt/Livonia" rindās ar piezemējumiem izcēlās Kristaps Bērziņš, Toms Zibolis un Ainārs Bērziņš, bet Vigo Valdavs trīsreiz precīzi sita realizāciju. Spēles galarezultāts – 33:0.

"Pats svarīgākais, ko teicu saviem puišiem visa šī turnīra laikā, – jācīnās ir līdz galam. Paldies visai komandai, ka spēja šo uzdevumu izpildīt!" Latvijas Regbija federācijas preses dienestam atzina "Autowelt/Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Uzskatu, ka svarīgākā uzvara šajā sezonā bija Latvijas čempionāta otrajā posmā Upesciemā, kur ar "Miesniekiem" tikāmies jau pusfinālā. Taču čempioni nedrīkst zaudēt finālā. To šodien arī pierādījām. Ja par kaut ko cīnās – tad līdz galam!"

Sīvāk risinājās spēle par gandarījuma balvu šķīvi, kas pienācās trešās vietas ieguvējiem posmā. Galu galā, ar 24:19 uzvarot "Baldone/LSPA" komandu, pārāki izrādījās "Garkalne/Livonia" regbisti.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā otro vietu ieņēma "RE-Fort/Miesnieki", trešo "Baldone/LSPA" un ceturto "Garkalne/Livonia" regbisti.