09.08.2013 14:22

"Miesnieki" turpina uzvaru sēriju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Miesnieki" turpina uzvaru sēriju Zigismunds Zālmanis, Nikon

Latvijas čempionātā klasiskajā regbijā Ķekavas novada klubs guvis jau sesto panākumu pēc kārtas. Bez zaudējumiem šosezon cīnās vēl vienīgi "LMT/Eži" komanda, kurai ir piecas uzvaras piecās spēlēs.

Ceturtdien Rīgas Tehniskās koledžas stadionā Latvijas regbija čempionāta pirmā apļa spēlē "Miesnieki" ar 27:10 (3:3) pārspēja "Kalves" regbistus. "Pirmajā puslaikā mums bija daudz izdevību, bet bumbas krita ārā visādos veidos," cīņas iznākumu Latvijas Regbija federācijas preses dienestam komentēja "Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris. "Otrajā puslaikā izcēlās uzbrucēji. Pirmais puslaiks bija līdzīgs, bet otrajā palielinājām savu spiedienu."

To, ka Ķekavas kluba regbisti bijuši pārāki un uzvarēja pelnīti, pēc spēles atzina arī "Kalves" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs. "Taču šajā sezonā pretosimies viņiem, cik vien spēsim!"

Latvijas regbija čempionātā tuvojas noslēgumam pirmais aplis, pēc kura četras labākās komandas – "Miesnieki", "LMT/Eži", "Livonia/Garkalne" un "Kalve" – turpinās savstarpējās cīņas par medaļām, bet pārējās četras, tostarp regbija klubs "Baldone" sadalīs vietas no piektās līdz astotajai.

Savukārt šosestdien par Latvijas regbija galvaspilsētu vismaz uz vienu dienu kļūs Sigulda, kur notiks Latvijas čempionāta pēdējā trešā kārta olimpiskajā regbijā-7.

Turnīrā, kas "Depo" laukumā sāksies plkst. 11, piedalīsies astoņas komandas, kas sadalītas divās grupās. A grupa: "Autowelt/Livonia", RTU/"Miesnieki", "Garkalne/Livonia", LLU "Telms"; B grupa: RK "Baldone"/LSPA, "RE-Fort/Miesnieki", LMT/"Eži", "Beverīna/Fēnikss". Pa divām labākajām komandām iekļūs pusfinālā, pārējās sadalīs zemākās vietas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.56.

Latvijas čempionāta regbijā-7 kopvērtējumā pirmo vietu pārliecinoši ieņem Garkalnes komanda "Autowelt/Livonia", kas uzvarēja abos pirmajos posmos. ''Autowelt/Livonia'' pietiek ar iekļūšanu pusfinālā, lai Garkalnes kluba ''Livonia'' pārstāvēta komanda pirmo reizi iegūtu kādu Latvijas sacensību uzvarētāju.
titulu. Turnīra tabulā pēc divām kārtām "Autowelt/Livonia" ir divi punkti, bet tuvākajiem sekotājiem – "Baldone/LSPA" un "RE-Fort/Miesnieki" – pa pieciem.