29.02.2012 15:00

Garkalnē mīt trešais labākais kalnu slēpotājs Latvijā (+ video)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vairākkārt titulētais jaunais slēpotājs no Sporta kluba «Pantera» Klāvs Verners  Vorslavs sev un Garkalnes novadam atnesa bronzas godalgu no Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādes. Vairākkārt titulētais jaunais slēpotājs no Sporta kluba «Pantera» Klāvs Verners Vorslavs sev un Garkalnes novadam atnesa bronzas godalgu no Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādes. no K. Vernera Vorslava arhīva

10. un 11.februārī Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādē Ērgļos, kur piedalījās liels Latvijas skolu komandu un dalībnieku skaits, veiksmīgi tika pārstāvēts arī Garkalnes novads.

Sacensībām sešos sporta veidos bija pieteikti 1150 dalībnieki 134 skolu komandās no 41 pašvaldības. Garkalnes novada izlases dalībnieks Klāvs Verners  Vorslavs izcīnīja godalgoto 3. vietu kalnu slēpošanā V3 grupā, tādējādi arī novadam nopelnot bronzas medaļu, kas ir gandrīz par simts dalībniekiem vairāk nekā pērn, raksta «Garkalnes Novada Vēstis».

Par to Garkalnes novada pašvaldība jauno sportistu un viņa vecākus sveica ar pateicību un naudas balvu 50 latu apmērā, kas apskatāms video.

Gaiziņa pakājē esošajā «Lido kalnā» startēja 231 kalnu slēpotājs un 205 snovbordisti. Kalnu slēpotāji sacentās milzu slaloma disciplīnā, kur summēja divu trašu koplaikus.

Jau trešo gadu pēc kārtas Berģu Mūzikas un mākslas skolas audzēknis Klāvs Verners Vorslavs kopā ar tēti Normundu un savu sporta skolotāju Zintu Šestakovsku devās aizstāvēt savas skolas godu Latvijas jaunatnes ziemas Olimpiādē.

Klāvs par saviem iespaidiem stāsta: «Uz šo olimpiādi es devos jau trešo reizi, tāpēc jau skaidri zināju savus mērķus. Laiks no paša rīta Ērgļos bija ļoti auksts, -28 grādi, taču saulē termometra stabiņš strauji cēlās augšup. Ļoti svarīgi bija pareizi sagatavot slēpes un trāpīt smēri pareizajā temperatūrā, par ko parūpējās mans tētis.»

«Par cik pagājušajā gadā ieguvu sesto vietu, biju uzstādījis mērķi – šogad iekļūt trijniekā un tikt uz goda pjedestāla. Lido kalns nav tas stāvākais, biju labi sagatavojies un noskaņojos, ka man viss sanāks.»

Divu trašu kopsummā 34 dalībnieku grupā Klāvs ierindojās godpilnajā trešajā vietā un savai skolai izcīnīja bronzas medaļu.

Savukārt 18.-19. februārī Klāvs startēja Latvijas kausa 1. posmā kalnu slēpošanā Kordes trasē, kur supergigantā izcīnīja 5. vietu, kā arī divas godpilnās otrās vietas milzu slalomā un slalomā.

Vissvarīgākās šīs sezonas sacensības ir «Baltic cup 2012», kas notiek Somijā, Suomutunturi. Šo sacensību ietvaros norisinās arī Latvijas Kausa izcīņas 3. posms. Šajās sacensībās gūtie punkti sportista ranga tabulā trīskāršojas.

Klāva vecāki teic lielu paldies Garkalnes novada Domei par vairākkārtēju finansiālu atbalstu, bez kura šie sasniegumi nebūtu iespējami.