09.08.2013 11:58

"Joker Beach ball" Siguldas posmā sasniegts dalībnieku rekords

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Joker Beach ball" Siguldas posmā sasniegts dalībnieku rekords www.beachball.lv

Amatieru pludmales volejbola turnīru seriāla kārtējā posmā Siguldā, Gaujmalas pludmales volejbola laukumos piedalījās 39 vīriešu un 17 sieviešu komandas, kas ir šosezon vēl nebijis skaits.

Negaidīti lielā atsaucība radīja zināmas grūtības rīkotājiem un arī pašiem dalībniekiem, jo starp spēlēm radās neierasti garas pauzes. Toties lieliskais laiks deva iespēju dīkstāves laikā nosauļoties.

"Joker Beach ball" Siguldas posma vīru turnīrā pēc grupu turnīra spēlēm 16 labākās komandas turpināja cīņu pēc divmīnusu sistēmas. Noslēgumā par posma uzvarētājiem kļuva komanda "Sukturi", kuras sastāvā spēlēja Arnis Reliņš un Gints Švecs. Otrajā vietā Kārlis Bergs un Ingmārs Veinbergs, trešajā – "Zorgi" (Kristaps Vāvers un Artūrs Saveļjevs).

Dāmām izslēgšanas turnīram kvalificējās astoņi labākie dueti. Uzvaru izcīnīja komanda "Džī" jeb Alise Pastare un Anete Briņķe, kuras šonedēļ Viļņā pārstāv Latviju Eiropas U-20 pludmales volejbola čempionātā. Aiz viņām ierindojās "Fanta" (Laura Slišāne un Nellija Tonus), kā arī Marita Paegle un Līva Sola.

"Joker Beach ball" čempionāts notiek 16 posmos visā Latvijā (jūnija beigās viens turnīrs notika Garciemā), nodrošinot iespēju uzspēlēt un iekļūt finālā pēc iespējas lielākam pludmales volejbola cienītāju lokam. Finālā, kas paredzēts 1. septembrī Rīgā, nokļūst katra posma divas labākās komandas, līdz ar to par galveno balvu – 500 latiem – un dažādām pārsteiguma balvām no čempionāta atbalstītājiem cīnīsies 32 komandas.

Posmos var piedalīties ikviens pludmales volejbola entuziasts, kas posma norises laikā neatrodas Latvijas kopējo pludmales volejbola reitingu pirmajās desmit vietās, 10.–60. reitinga vietu īpašnieki drīkst spēlēt kopā ar dalībniekiem, kuri neatrodas kopējā reitingā.