09.08.2013 10:04

Pierīgas florbolisti neslinko arī vasarā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzbrukumā "Ķekavas Dāmas" Uzbrukumā "Ķekavas Dāmas" vasarasliga.lv

Gatavojoties jaunajai florbola sezonai, Ķekavas, Ādažu un Mārupes florbola komandas piedalījušās dažāda ranga vasaras turnīros zem klajas debess.

Ceturtdien finišēja Florbola attīstības aģentūra rīkotā Vasaras florbola līgas spēles, kas trijās grupās – divās vīriem un vienā dāmām – kopš jūnija beigām notika Rīgas Olimpiskā centra teritorijā uz īpaša seguma grīdas.

Dāmu turnīrā sešu vienību vidū bija komanda "Ķekavas Dāmas" un pagājušās sezonas pirmās līgas čempionvienība FK "Ādaži". Abu Pierīgas klubu savstarpējā spēlē grupu turnīrā pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 uzvarēja ķekavietes, kuras pamatturnīru beidza otrajā vietā un uzreiz iekļuva pusfinālā.

Spēlē par iekļūšanu finālā "Ķekavas Dāmas" ar 8:3 pārliecinoši pieveica komandu "EX", bet izšķirošajā spēlē ar 4:5 piekāpās Rīgas Stradiņa universitātes florbolistēm un noslēgumā ieņēma otro vietu.

Ādažnieces pamatturnīru beidza ceturtajā vietā un izslēgšanas turnīru sāka ar ceturtdaļfinālu, kurā ar 1:2 zaudēja RJTC/"L&L" florbolistēm. Spēlē par piekto vietu FK "Ādaži" komanda ar 3:1 pārspēja "Rīgas lauvas".

Vasaras līgas B grupas turnīrā vīriem piedalījās arī florbola klubs "Ādaži", taču savā apakšgrupā ierindojās sestajā vietā (divas uzvaras, pieci zaudējumi) un izslēgšanas turnīram nekvalificējās.

Biedrības "Florbolam" rīkotajā "Spin FM 90" vasaras florbola līgā piedalījās Mārupes vīru komanda. Grupu turnīrā viņi ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ierindojās ceturtajā vietā un ceturtdaļfinālā tikās ar otras grupas uzvarētājiem komandu "Infolapas.lv". Līdzīgās cīņas izskaņā mārupieši tomēr piedzīvoja neveiksmi 6:7.

Pirmo vietu "Bauskas alus" kausa izcīņā ieguvušas dāmu florbola kluba "Ķekava" spēlētājas. Triju komandu turnīrā Bauskā viņas ar 5:1 pieveica "Rīgas lauvas" un ar 6:5 "Ķekavas Bulldogs" florbolistes, kas savukārt ar 4:6 zaudēja arī "lauvām" un palika pēdējā trešajā vietā.

Paralēli notika arī turnīrs vīru komandām, kurā"Ķekavas Bulldogs" vienība guva trši uzvaras, vienreiz nospēlēja neizšķirti, piedzīvoja divus zaudējumus un septiņu komandu konkurencē ierindojās trešajā vietā.

Jau ziņots, ka starptautiskajā turnīrā "Unihoc Riga Cup" ''Ķekavas Bulldogs'' florbolisti izcīnīja pirmo vietu U-16 vecuma grupā un otro vietu U-14 grupā.