07.08.2013 10:55

"LeMans 350" kartinga izturības sacīkstēs Ropažos nebijis dalībnieku skaits

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"LeMans 350" kartinga izturības sacīkstēs Ropažos nebijis dalībnieku skaits www.go4speed.lv

4. augustā sporta kompleksā "333" ceturto reizi notika tradicionālās "LeMans 350" komandu izturības sacīkstes kartingā, ko rīko pazīstamais autosportists Haralds Šlēgelmilhs.

Šogad sadarbībā ar Jelgavas sporta kompleksu "Rullītis" un bijušo autosportistu Mareku Štolcermani uz starta stājās neredzēts skaits komandu – 19. Sacīkstes, pateicoties gan lielajam dalībnieku skaitam, gan augstajam braucēju meistarības līmenim, izvērtās ļoti spraigas, informēja rīkotāji.

Dalībniekiem pavisam kopā bija jāveic 350 apļi jeb 333 kilometri (apļa garums 950 metri). Katru komandu pārstāvēt varēja no četriem līdz astoņiem dalībniekiem. Vispirms notika kvalifikācijas braucieni, lai noteiktu starta kārtību. Kvalifikācijā labāko laiku uzrādīja Krievijas komanda "77 RUS Racing Team". Starts tika dots kā klasiskai Lemānas sacīkstei pieklājas – ar skrējienu pāri trasei uz saviem spēkratiem. Sacīkstes laikā katrai komandai bija jāveic vismaz 16 braucēju maiņas un jāpilda degviela.

Finišā pēc gandrīz sešām stundām un nobrauktiem 350 apļiem pirmās četras vietas šķīra vien 11,776 sekundes. Uzvaru izcīnīja "77 RUS Racing Team" ar Andreju Letu, Alekseju Golovkinu, Romānu Kirihinu un mūsu pašu M. Štolcermani sastāvā. Otrie, finišā atpaliekot tikai par 0,139 sekundēm, finišēja itāļu "FTR Energy", kas pārstāvēja kartingu ražotājus "Energycorse".

Trešajā vietā, pēdējā aplī no līderpozīcijām veicot pēdējo obligāto braucēju maiņu, finišēja "Auto Alianse" ar vadošajiem amatieru kartinga kustības "Openkart" braucējiem Kristapu Grīnieku, Nilu Trapānu, Ingu Grasmani, Ivaru Strenci un Kārli Strazdiņu sastāvā. No viņiem tikai 5,8 sekundes atpalika Jelgavas komanda "Brokeri777.lv". Vienu apli mazāk par līderiem veica piektajā vietā finišējusī Latvijas autosporta mediju "Go4speed.lv" un "Ātruma Cilts" veidotā komanda un "HAB – Haralda Atbalsta biedrība".

Par ātrāko apļa laiku apbalvoja "77 RUS Racing Team" dalībnieku Andreju Letu, kurš 97. aplī uzrādīja laiku 53,756 sekundes, bet kā atraktīvākā komanda specbalvu saņēma komanda "TT Tigers".

"Lieliskais laiks un aizraujošās cīņas sacensības padarīja par lieliem kartinga svētkiem. Prieks, ka izdevās pieaicināt komandas no Itālijas un Krievijas, kā arī piedalījās spēcīgi pašmāju braucēji, par ko liecina līderu blīvais finišs. Šķiet, šīs sacensības ir ieguvušas savu vietu Latvijas autosportā un noteikti tiks rīkotas arī nākamgad, strādāsim, lai pulcinātu vēl kuplāku dalībnieku skaitu un sacensības būtu vēl aizraujošākas," gandarījumu par paveikto pauda rīkotājs Haralds Šlēgelmilhs.

Sacensību fotogalerija skatāma šeit.