06.08.2013 10:08

Jānis Kuzmins kļuvis par Eiropas čempionu skeitborda slalomā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jānis Kuzmins kļuvis par Eiropas čempionu skeitborda slalomā theguardian.com

Sacensībās Londonā olainietis, spītējot kritieniem un savainojumiem, atsevišķās disciplīnās izcīnīja vienu zelta un vienu bronzas medaļu, kas garantēja uzvaru kopvērtējumā.

Eiropas čempionāts skeitborda slalomā risinājās trīs dienas. Pirmajā dienā sportisti sacentās paralēlajā slalomā ātrā un tehniski sarežģītā trasē. Pusfinālā uzreiz pēc finiša Jānis Kuzmins piedzīvoja diezgan smagu kritienu, taču sacensības turpināja un vēlāk cīņā par trešo vietu pārspēja ārpus konkurences startējušo pasaules ranga līderi amerikāni Džo Maklarenu.

Dienu vēlāk pirms sacensībām hibrīdslaloma disciplīnā treniņbraucienā Jānis piedzīvojis vēl vienu kritienu, ietriecies ar galvu nožogojumā un pat salauzis savu ķiveri. Taču arī šī neveiksme titulēto Olaines skeitbordistu neapturēja. Pa ceļam uz finālu viņš pārspēja pirmās dienas finālistus zviedrus Miku un Vikingu Hadestrandus, bet izšķirošajā cīņā uzvarēja arī Maklarenu un kļuva par Eiropas čempionu šajā disciplīnā.

Eiropas čempionāta pēdējā dienā notika sacensības milzu slalomā, kurā Kuzmins ierindojās ceturtajā vietā. Sacensību kopvērtējumā Jānis ieņēma otro vietu aiz Džo Maklarena, taču, tā kā amerikānis startēja ārpus konkurences, par Eiropas čempionu kļuva olainietis.

Oktobrī ASV Jānis Kuzmins plāno piedalīties pasaules čempionāts skeitborda slalomā.